Buurt wil dat kroeg om elf uur sluit

ALMERE
Drie omwonenden van buurtcafé ’t Bruggetje in Almere-Haven eisen voor de Raad van State dat de sluitingstijd van het café weer naar 23.00 uur gaat. In het nieuwe bestemmingsplan heeft de gemeente Almere ’t Bruggetje aan de Brongouw een zwaardere horecabestemming gegeven. De sluitingstijd werd eerder al verruimd naar 1 uur 's nachts. De buurtbewoners verzetten zich ook tegen de zwaardere horecabestemming.

Vroeger was het volgens de bewoners een rustig eetcafé. Sinds 2012 zijn er nieuwe exploitanten en zou de geluidsoverlast van café en terras flink zijn toegenomen. De dartwedstrijden in ’t Bruggetje lopen volgens de advocaat van de omwonenden regelmatig uit tot na 01.00 uur.

Volgen de exploitant is het einde verhaal als hij om 23.00 uur dicht moet. Hij verliest dan zijn dartspelers en de wedstrijden. De uitspraak van de Raad van State is binnen drie weken.

reacties (11)

 • Kees

   

  Een voor de koppenmaker van OF. 3 bewoners zijn nog geen buurt.

  reageer
 • Hans W

   

  Klopt. Die kroeg loopt als een trein en steeds drukker. Meeste klanten kunnen er ook overdag terecht en vraag mij ook af waarom langer open als je al de hele. Dag niets te doen heb?

  reageer
 • Rutger

   

  Laat die uitbaters lekker daar hun zaak hebben. Stelletje zeikerds in die wijk. Beetje leven in de brouwerij kan geen kwaad. En waar hebben we het over: 1 uur!??!

  reageer
 • John1967

   

  Het werk van 2 bewoners de rest heeft geen last of is blij. Het gaat goed komen.

  reageer
 • Joop

   

  Als dit in Amsterdam was geweest had iedereen gezegd gezellig zo kroeg op de hoek. Leuk terrasje erbij.. Maar buiten de grote stad word dit irritant genoemd. Tuurlijk geeft het wel eens problemen. Zelfs een sportvereniging midden in de woonwijk word ook al als storend ervaren. Maar een dooie woonwijk nee dat is gezellig.. Als men dat wil ga lekker op de Veluwe wonen daar hebber zelfs op zondag nog rust

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ina

   

  Dit is een normale buurtkroeg geen overlast Kunnen bevinden Maar het is een hobby van dhr d pol en dhr belder Om deze mensen het leven zuur te maken Laf laf laf Vooral van belder want die laat van de pol Het wek doen Want hij werkt zelf bij de gemeente Almere en maakt misbruik van zijn positie

  reageer
 • Buurtbewoner

   

  Was zelf aanwezig bij de rechtszaak en de advocaat van de cafe eigenaren heeft zeker niet gezegd dat de dartwedstrijden tot na 01.00 uur duren. Hij heeft gezegd dat de wedstrijden gemiddeld tot 00.30 duren en dat de uitbater netjes om 01.00 uur dicht is zoals t hoort!!!! Daarnaast komen er veel buurtbewoners in t cafe wat overdag al begint met een koffietafel. Er zijn genoeg bewoners die ontzettend blij zijn met t cafe en de sociale functie van t cafe maar dat daar sommige mensen niet tegen kunnen is erg jammer. Zeker als deze in het verleden zelf verwoede cafe gangers zijn geweest. Deze cafe uitbaters doen niks verkeerds en deze hetsen tegen dit cafe moet eens gaan stoppen!!!!

  reageer
 • Oma

   

  Het zou fijn zijn als de mensen zelf eens langs kwamen om te constateren hoe hard het geluid daar binnen staat alvorens men conclusies trekt!!! Tevens duren de dartwedstrijden tot uiterlijk 00.30 en hebben de omwonende buren links en rechts wonend naast het cafe totaal geen last van overlast van t cafe!!! Oordel pas als jezelf binnen in t cafe bent geweest.

  reageer
 • mevr Dom

   

  Daar ben ik het mee eens. Een andere locatie voor deze kroeg is gepast.

  reageer
 • Dhr Slim

   

  Een kroeg op deze plek in een woonwijk is niet meer van deze tijd. 23.00 is een passende tijd om te sluiten....

  reageer
 • Erik

   

  Woon zelf op de gouwen maar inderdaad overlast wordt steeds erger

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert