16 jaar cel geëist voor doden Almeerder

ALMERE
Tegen de hoofdverdachte van het doden van Lorenzo Hardy uit Almere is dinsdag 16 jaar cel geëist. Dat gebeurde voor de rechtbank in Almelo. De man wordt ook verdacht van het dumpen van het lichaam in het Twentekanaal en het schieten op een vriend van Hardy. Tegen een tweede verdachte is 12 maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist.

Het levenloze lichaam van Hardy werd in december vorig jaar in het Twentekanaal gevonden. Het was verpakt in plastic en werd door een duikteam uit het water gehaald. 

De verdachten, uit Hengelo en Neede, hebben verklaard dat het om een mislukte drugsdeal ging. De 24-jarige Almeerder zou als eerste een wapen zou hebben getrokken. Hardy was samen met een vriend naar Hengelo gekomen om drugs van de twee verdachten te kopen. Toen hij moest betalen, zou Hardy een wapen hebben getrokken. Zijn vriend zou er vervolgens met de drugs vandoor zijn gegaan. De hoofdverdachte schoot Hardy van dichtbij door het hoofd. 

Volgens justitie kan de hoofdverdachte zich niet op zelfverdediging beroepen omdat hij zelf een pistool had meegenomen naar de drugsdeal.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert