Lelykracht wil meer reuring in de stad

LELYSTAD
Cultuurinstelling de Kubus, Sportbedrijf Lelystad, Flevomeer Bibliotheken en Welzijn Lelystad zijn een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Lelykracht.

De organisaties willen samen activiteiten, programma's en evenementen organiseren om meer reuring in de stad teweeg te brengen. Ze hopen daarmee ook inwoners meer met elkaar en met de stad in contact te brengen. Lelystedelingen mogen ook ideeën aandragen.

De samenwerking is niet bedoeld om te bezuinigen, zegt het samenwerkingsverband. Wel wordt op deze manier voorkomen dat organisaties langs elkaar heen werken. De plannen worden volgende week aan het college van burgemeester en wethouders van Lelystad gepresenteerd.

reacties (10)

 • Maomi

   

  Ik zou toch eerst de voorstellen even af willen wachten. Het hoeft zeker geen extra geld te kosten. Andere inzet is een goede optie. Beter zichtbaar en voor een grotere en andere groep mensen dan die nu bv door de Kubus worden bereikt. Lijkt me een uitdaging.

  reageer
 • frits

   

  Nee, ze zij juist geen deel van de gemeentelijke organisatie. Het zijn clubjes met een eigen directie, eigen personeel. Belangrijkste doel is om zichzelf in stand te houden. Iets doen voor de burger is daar alleen maar een noodzakelijk en lastig probleem bij. En de conclusie trekken dat de bestede hoeveelheid subsidiegelden niet altijd in proportie zijn met het geringe aantal bezoekers, dat is er niet bij. Maar het zijn college en gemeenteraad die zo dom zijn miljoenen te blijven schuiven.

  reageer
 • frits

   

  Zou mooi zijn als college en raad de bezuinigingsopgave dan nog wel aan dit project koppelen. Nog even de Underground en Agora erbij aanhaken, en je hebt zicht op de zes grootste subsidieslurpers in Lelystad, waar een groot deel van de gemeentebegroting naartoe gaat. En voor evenementen die deze partijen willen gaan organiseren hebben we ook al ECL. Kan ECL met introductie van Lelykracht opgedoekt worden?

  reageer
 • Jemoeder

   

  Mvr Wiersma ,is ook mede de underground ,zou ze niet eerst eens zorgen dat er een programma in de underground/de kubus staat in plaats van elk jaar de zelfde bands ????

  reageer
 • Barbara

   

  Strakjes over een paar weken krijgt onze gemeente er een heel stel inwoners bij. Dat zal zeker reuring geven. Je kan liefhebbers van Lelykracht daar inzetten om ook wat rust te bewaren en het accent te gaan leggen op creatief samendoen. Beweging tussen rust en reuring lijkt me wel richting enige balans te werken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lars

   

  Bij voorbaat al mislukt. Weer zo'n kansloos projectje.

  reageer
 • Kareltje

   

  Een paar jaar later en vooral een paar miljoen verder komt men tot de conclusie dat en project 'niet aan de verwachtingen heeft voldaan' en dat aan een extern bureau gevraagd wordt om 'een grondige evaluatie' uit te voeren. En dat het externe bureau gerund wordt door de zus van de buurman van de wethouder 'berust op louter toeval'.

  reageer
 • KC

   

  Zij willen niet bezuinigen, dus verhogen zij de huur van de atletiekvereniging met 31%. Hoe betrek je de burgers bij de sport? Niet zo!

  reageer
 • Dirk2

   

  Wat valt er te presenteren aan b&w? Deze clubs zijn onderdeel van het gemeentelijk apparaat. Beetje vreemd allemaal. Wees gewoon concreet: wat ga je doen voor de betalende burger?

  reageer
 • Bram

   

  Nou ben benieuwd hoelang dit goed zal gaan ,en op welke subsidiepot er geaast gaat worden!!4

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert