Bossen en parken worden uitgedund

ALMERE
Verschillende bossen en parken in Almere worden de komende maanden uitgedund. De gemeente doet dat om de bossen veilig, aantrekkelijk en gezond te houden.

Een deel van de bomen wordt verwijderd omdat ze te dicht op andere bomen staan. De bomen, struiken en planten die overblijven, krijgen zo meer licht.

Het dunnen gebeurt net als voorgaande jaren met machines. Een deel van de takken blijft in het bos liggen. De werkzaamheden duren tot maart volgend jaar.

De bossen en parken waar wordt gekapt:
Bosgebied Fanny Blankers-Koen
Hannie Schaftpark
Ebenezer Howardpark
Lumièrepark
Bosgebied Almere Hout
De Steiger
Vliegerpark
Beginbos
Waterlandse Tuinen
Bosgebied De Meenten
Bosgebied De Grienden

reacties (14)

 • Dnz.

   

  Wat een reacties! Iets langer doordenken en je weet dat dit wordt gedaan om de kwaliteit van bossen te verhogen. Er zit standaard zoveel cynisme en negativiteit en "hunnie doen het!" In de reacties dat ik inderdaad in de slechte leefbaarheid van Almere ga geloven. Leefbaarheid wordt namelijk gerealiseerd door de bewoners. Komen die bewoners niet verder dan klagen op de ipad en werkelijk alles standaard negatief vinden en de schuld, of die er is of niet bij de gemeente leggen wordt het een moeilijke zaak. Tijd voor een spiegel inwoners / klagers van Almere!

  reageer
 • Robert

   

  Uitdunnen zal ongetwijfeld nodig zijn. Maar het geweld dat hierbij wordt gebruikt richt enorm veel schade aan in de bossen. Dat wordt niet hersteld. Voorbeelden in overvloed. Kappen zijn centjes voor Staatsbosbeheer. Van beheer hebben ze overigens weinig verstand.

  reageer
 • Henk

   

  Een deel van die gebieden zijn niet van de gemeente, maar van Staatsbosbeheer. Niet altijd de gemeente gelijk de schuld geven. En kappen is nodig om meer bos te creeren. Bomen hebben lucht en ruimte nodig om te groeien. Ze waren destijds rechtlijnig en dicht op elkaar gezet. Kap is dus nodig om die noodzakelijke ruimte te creeren. Dus door te kappen krijg je mooiere bossen.

  reageer
 • Robert

   

  Praat niet over mooiere bossen. Kijk eerst eens naar de ravage die Staatsbosbeheer achter laat na het kappen.

 • frits

   

  en er is geen geld meer voor onderhoud , waar komt dit geld vandaan om zoveel bomen te kappen ? , of nemen ze de inwoners van almere in de maling en is er nog geld zat voor onderhoud ?

  reageer
 • Th

   

  Ik denk juist dat dat de echte rede is om maar te kappen. Ik ken de namen niet van al die gebieden maar weet wel war ze bedoelen met fbk. Daar staat al amper iets.. Ga daar nog f lekker kappen en het stelt helemaal niks meer voor.. Echt zonde.

 • hans

   

  nou het is nogal simpel, hout is op dit moment goede handel en de gemeente kan er flink geld aan verdienen. Waarom? Omdat het hout verkocht wordt aan de bioverbrandings bedrijven. Deze moeten veel hout hebben om hun turbines te voeden. We willen allemaal groene energie....dus hout is in Flevoland onderdeel van groene energie en is derhalve nodig voor de opwekking van die energie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  Het onderstaande wordt hiermede nog eens bevestigd en Frits Huis spreekt zichzelf tegen en vindt het waarschijnlijk allemaal nog steeds erg vervelend, maar blijft gewoon zijn eigen koers varen in het steeds "Onleefbaar" wordende Almere : Meer dan de helft van de Almeerders is niet of een beetje trots op hun eigen stad. Dat is één van de conclusies van het imago-onderzoek dat de gemeente heeft uitgevoerd. Almeerders zijn veel negatiever over hun woonplaats dan andere Nederlanders. D Wethouder Frits Huis noemt het heel vervelend dat het imagoprobleem van Almere steeds groter wordt. Hij wil de uitkomst van de laatste imago-meting niet wegredeneren, zegt Huis in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken. "We moeten er eerlijk over zijn, en er samen de schouders onder zetten," aldus de wethouder. Huis is vooral verrast dat Almeerders veel minder trots zijn op hun eigen stad dan inwoners van andere plaatsen.aar geeft ongeveer een derde aan niet of maar een beetje trots te zijn op de eigen woonplaats.

  reageer
 • ron

   

  wordt er ook nog aan de dieren gedacht die houden namelyk van beschutting dus stop er lekker mee in almere

  reageer
 • steef

   

  almere en natuur dat gaat niet samen almere kapt alleen maar en een beetje mooi natuur over laten ho maar

  reageer
 • Moon

   

  Het afgelopen jaar , is er in Haven in die gebieden al veel gekapt, en dat zou binnen een jaar weer nodig zijn??

  reageer
 • aapje1963

   

  Almere houd niet van mooie bomen. Dit nu.. dam eerder de Kruidenwijk en omgeving. Nu zouden langs het Spoorbaanpad ik de Faunabuurt almere aaan de kant spoor de bomen gekapt worden voor geluidsschermen. Maar nu worden opeens beide kanten van het fietspad de bomen gekapt. Er vallen grote doodzonde. Naar mijn vermoeden misbruikt de gemeente het plaatsen van geluidsschermen om maar lekker te kappen. Ook de haar voor het spoor verdwijnt dus langleven de graffiti.

  reageer
 • Deetje

   

  In Swifterbanr gingen ze ook flink uitdunnen.....wordt dus bouw terrein nieuwe huizen

  reageer
 • Peter

   

  Waarom laten ze een deel van de takken liggen? Verrommeling van het landschap.

  reageer
 • marijke

   

  Waarom nou weer...

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dat staat in het artikel. De oudere bossen zijn gewoon tot een woestenij geworden en dat kan eenvoudig beter door wat uit te dunnen. Het is een waanidee dat niets doen beter zou zijn. Kijk naar de Oostvaardersplassen om te zien hoe lelijk dat is.

 • Sander

   

  Oh, dat doen ze ook met de leefomgeving en sfeer in Almere, uitdunnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert