Schaatsliefhebbers kijken uit naar vorst

DRONTEN
Duizenden liters water worden op het veld van de natuurijsbaan Dronten gepompt. De afgelopen dagen wordt er met man en macht gewerkt om de ijsbaan klaar te maken voor de winter.

Voor een goede kwaliteit ijs wordt water van 40 meter diepte omhoog gepompt. Vroeger werd water het uit kanaal gebruikt maar dat water is te zout.

Met het water op de velden en schaatsen geslepen zijn de liefhebbers in Dronten er helemaal klaar voor.
reacties (3)

 • Vrolijk Frietje

   

  Wat een gedoe,grondwater van 40mtr diep omhooghalen omdat het water uit het kanaal te zout is 😂 Ben nog geen kabeljauwen tegengekomen tijdens mijn vis uitjes naar ons plaatselijke doorgaande watertje😂 Was of is het niet gewoon zo dat door de ligging van de baan en aanbouw door de jaren er omheen wellicht de zuidwester wind al jaren roet in het eten gooit? Maargoed ik hoop ook dat er ijs komt en dat we snel kunnen schaatsen hoor

  reageer
 • Antje Ha

   

  Niets mooier dan een plaat natuurijs. Ook een mooie tocht over de Beulakerwijde is veruit te prefereren. De plassen aan het eind bij de Knardijk zijn erg leuk om op te schaatsen. De gemeente Lelystad en de Provincie zouden voorbereidingen moeten treffen om een tocht uit te zetten over de Oostvaardersplassen. Even wat verbindingstochten vrij maken en klaar voor de vorst.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er gaat niets boven buiten op natuurijs schaatsen vind ik.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert