Lokale omroep RTV8 failliet verklaard

DRONTEN
De lokale omroep Dronten RTV8 is failliet. De rechtbank Midden-Nederland heeft deze week het faillissement uitgesproken, dat eerder deze maand door het bestuur van de omroep was aangevraagd.

RTV8 is failliet gegaan omdat de omroep geen subsidie meer krijgt van de gemeente. De omroep hield zich volgens de gemeente Dronten niet aan de Mediawet. Door het wegvallen van de subsidie liepen schulden op tot zo'n 9.000 euro.

Het bestuur wil proberen met hulp van andere lokale omroepen een doorstart te maken, maar wacht eerst gesprekken met de curator af. Die is pas volgende week bereikbaar en moet zich nog in de zaak verdiepen.

reacties (5)

 • peteratea

   

  Volgens mij kan dit omroepje, en zelfs AOS van Arie Vleugel, zo aanschuiven bij Omroep Flevoland. Heeft de lokale in Lelystad toch ook gedaan,..

  reageer
 • Johan

   

  De AOS van Vleugel en Toorenburg in Almere is geen lokale omroep volgens het Commissariaat voor de Media. Media036 is aangewezen als media-instelling voor de komende 5 jaar.

 • peteratea

   

  Dat er voor een schuld van slechts 9000,- nog een curator aan te pas moet komen,.. Tjonge jonge, dat er niet één bedrijf in Dronten is die dat potje even volstort. Ga je schamen Dronten. Omroep Flevoland had het ook wel kunnen betalen, die wil toch zo graag samenwerken met dit soort creperende omroepjes?

  reageer
 • Jaap

   

  Als jij eens begint met 500.

 • Drontenaar

   

  Toch jammer van de lokale omroep in Dronten. Enthousiast clubje mensen! Ik volgde de Dodenherdenking en de Meerpaaldagen altijd via RTV8. Met de subsidie die Omroep Flevoland ontvangt kan iedereen wel wat leuks.

  reageer
 • prima

   

  lokale omroep op radio en tv is heel erg leuk. In 1986

  reageer
 • Ed

   

  Daarom geloof ik nooit in lokale omroep. Als ze geen subsidie krijgen vallen dit soort hobbyclubjes om. Almere Omroep Stichting gaat gelukkig niet door. Nu media 036 nog failliet en dan hoop ik dat men inziet dat dit totaal 1950 denken is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert