Werkstraf na ongeval met illegale stukadoor

ALMERE
Een ondernemer uit Almere heeft een werkstraf van 80 uur gekregen wegens nalatigheid. Volgens de rechter heeft de man te weinig gedaan om een ongeval in zijn bedrijfshal aan de Neonweg te voorkomen.

Een stukadoor viel daar anderhalf jaar geleden zes meter naar beneden uit een bak die met een heftruck omhoog werd gehouden. Dit bleek in strijd met alle voorschriften te zijn. De stukadoor was illegaal in Nederland. Hij lag een maand in coma. De Almeerder en de werkgever van de stukadoor hebben al eerder elk een bestuurlijke boete van 10.000 euro gekregen voor het in dienst hebben van een illegaal.

De strafzaak tegen het stukadoorsbedrijf werd uitgesteld omdat er geen goede tolk aanwezig was.

reacties (3)

 • Zwart

   

  Ach ja als je nergens aangenomen wordt omdat je te oud, lees duur, bent dan ga je toch lekker wat zwart bijverdienen. Zie er geen kwaad in.

  reageer
 • Sjaak de

   

  In onze schaduw economie worden dus alleen excessen in behandeling genomen, vermoedelijk omdat het OM bang is dat de relatie met andere landen verstoort wordt. Er zijn tienduizenden illegale en legale werknemers in dit land welke kunstmatig buiten de CAO wetgeving worden.

  reageer
 • dhr. L. de Boer

   

  Het is vreemd dat het o.m. anderen wijst op normen of waarden, waar zij zelf, zoveel bloopers begaat, of niet reageert op bezwaren, in mijn geval, al meer dan een jaar, helemaal niet reageert, dus van mij, mag die ballen tent, dus dicht per direct.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert