Gralike legt functie penningmeester parochie neer

DRONTEN
Rhianna Gralike uit Dronten stopt als penningmeester van de Norbertusparochie. Volgens de transgender legt ze haar functie neer, omdat het bestuur weigert een declaratie voor advocatenkosten te vergoeden.

De advocaat stond Gralike afgelopen zomer bij tijdens een gesprek met kardinaal Eijk. Dat gesprek ging over Gralike's functioneren als penningmeester van de parochie van Oostelijk Flevoland en Noord-Veluwe. Het bisdom was erachter gekomen dat Gralike eerder als man door het leven ging.

Gralike ging er vanuit dat de parochie de rekening van 700 euro van haar advocaat zou vergoeden. Maar volgens haar heeft de rest van het parochiebestuur nu bepaald dat de parochie hier niet voor hoeft op te draaien. Gralike zegt zich verraden te voelen. Hoewel ze wel haar functie neerlegt, wil ze zelf uit principe geen ontslag nemen.

reacties (13)

 • Erik

   

  Rhianna Gralike's principes moeten haar zelf kennelijk niets kosten. Daar heeft zij geen cent voor over, anderen moeten maar voor haar betalen. De rekening van de advocaat bij het parochiebestuur, dat van niets wist, neerleggen is niet heel erg netjes. Zoiets overleg toch van te voren. Dat had zij als penningmeester toch wel moeten weten. Natuurlijk begint ze nu weer te jammeren en te klagen. Haalde ze eerst de kardinaal en pastoor Boogers door het slijk, nu heeft ze ook een probleem met het parochiebestuur. Ik heb het helemaal gehad met Gralike die eens moet stoppen met in de slachtofferrol kruipen. Rhianna Gralike, gedraag je als een volwassen vrouw en maak wat van je leven en stop met zielig doen en bedelen om aandacht.

  reageer
 • ron

   

  Ilse zie je dat je jezelf tegen spreekt ..... als de rechter het aanwijst ... dus het komt voor .... of dacht je dat dat alleen zo door de rechter wordt beslist is als de werkgever het vooraf is gevraagd ? denk je werkelijk dat er veel werkgevers zijn die een positieve reactie geven als je het vooraf vraagt? Het lijkt mij nogal een naïeve gedachte. Hoe vaak het wordt toegewezen heb ik geen idee van maar het zal zeker hebben te maken met de mate van onrechtmatigheid van de betreffende werkgever.

  reageer
 • Rob

   

  Krijgt hij of zei nu weer weken publiek in deze krant, heb er we genoeg van en is wat mij betreft geen media nieuws.

  reageer
 • arie

   

  Pff, Dame Edna heeft al een paar maand geen aandacht meer gehad dus gaat ze maar weer een kaart uitspelen om dat toch weer te kunnen krijgen? Wanneer gaat ze eens gewoon haar leven leiden in de schaduw zoals 99% van de mensen? Of kan ze echt niet meer zonder het voetlicht?

  reageer
 • Ilse

   

  Wat een ontzettende onzin opmerking. Wijs mij 1 werkgever aan die de juridische kosten vergoed als er een conflict is. Dit doen ze alleen maar als de rechter zegt dat ze dit moeten doen. Het is sowieso nooit de normaalste zaak van de wereld om vergoeding achteraf te declareren als je vooraf niet overeen gekomen bent dat de kosten gemaakt mogen worden. Niet bij christelijke en ook niet bij andere organisaties. Als mevr. Grandike dit van te voren gevraagd had, dan was het een ander geval geweest. Maar ze heeft gewoon aangenomen dat het betaald zou worden. Fout dus. Ik vraag me nu dus wel af of ze uberhaubt de kosten gemaakt zou hebben als ze wist dat ze het zelf zou moeten betalen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • willemlely

   

  Ik heb ook nog wel wat facturen liggen die ik wil doorschuiven. Waar kan het naar toe?

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het is inderdaad de normaalste zaak dat een werkgever juridische kosten vergoedt die die werkgever zelf veroorzaakt. Het niet willen betalen is gewoon christelijk treiterbeleid waar ze de bevolking eeuwenlang gekoeieneerd hebben.

  reageer
 • jan

   

  jammer al die miscommunicatie. weer alleen maar verliezers en verdriet aan bij zijden. wijsheid en verdraagzaamheid gewenst voor allen

  reageer
 • Ilse

   

  Nou mevrouw Gralike, ik vond dat u geheel in uw recht stond toen u in verweer ging tegen het Bisdom, maar nu heeft u toch echt een steek laten vallen. Achteraf dit soort kosten declareren, zonder vooraf toestemming te hebben verkregen om de kosten te maken, dan kan natuurlijk niet. Als het bestuur van de parochie vooraf geen toestemming heeft gegeven dan heeft u niet slim gehandeld. En zeker in de functie van penningmeester zou u moeten weten hoe dit soort dingen horen te verlopen. Eigen schuld dikke bult dus.

  reageer
 • Flevoman

   

  Ze vraagt weer om aandacht ….

  reageer
 • adv

   

  Zielig figuur

  reageer
 • keeskoops

   

  Wat een mooie vrouw !!!

  reageer
 • Lely...

   

  Begint dit gezeik weer...?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert