"Opdracht aan architectenbureau was helder"

DRONTEN
Het college van B en W in Dronten heeft architectenbureau BDP Khandekar wel degelijk de opdracht gegeven een ontwerp te maken voor de herinrichting van het Redeplein voor maximaal 475.000 euro. Vorige maand stelde de fractie van D66 daarover vragen aan het college.

De gemeenteraad heeft 475.000 euro uitgetrokken voor het Redeplein. Het bureau Khandekar is daarop in opdracht van B en W aan het tekenen gegaan en presenteerde in februari verschillende tekeningen, waaronder een ontwerp van 2 miljoen euro.

Het college heeft nu geantwoord dat BDP Khandekar volledig op eigen houtje heeft gehandeld. B en W stellen dat de financiële grens van 475.000 nadrukkelijk is vermeld in de opdracht: "Daarover kan geen enkel misverstand bestaan".
Het college voegt er wel aan toe: "Dat het bureau duurdere varianten heeft aangedragen staat hen vrij. We hebben u die niet willen onthouden".

reacties (5)

 • Drontenaar

   

  Een prieeltje voor bijna 5 ton terwijl het plein prima voldoet nu.

  reageer
 • jkees

   

  Hopen dat dit de burgemeester zijn kop gaat kosten !

  reageer
 • De ingenieur

   

  Als het ontwerpen dan ook maar voor hetzelfde geld gaat.

  reageer
 • Gert

   

  Hallo gemeenteraad, XL De Ateliers barst van de ideeen en voorstellen. En zij doen het voor veeeeel minder. Wat men van verre haalt is lang niet altijd beter!!! Heb je een club met ideeen in eigen huis, doe je er niks mee. Onvoorstelbaar dit!!! Word toch eens wakker daar!

  reageer
 • Ron

   

  Wat had D66 dan gevraagd?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert