Openbaar vervoer in Almere niet veilig

FLEVOLAND
Het openbaar vervoer in Almere krijgt een ruime onvoldoende als het gaat om veiligheid. Dat blijkt uit een veiligheidsscan van 'Samen op Reis', een samenwerkingsverband van vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties .

Bij deze veiligheidsscan worden alle gegevens over incidenten rond het openbaar vervoer gecombineerd met het oordeel van reizigers en personeel. Almere scoort het rapportcijfer 1, net als zes andere Nederlandse gemeenten.

Lelystad, Dronten en Noordoostpolder scoren iets beter dan Almere. In Flevoland krijgen alleen Zeewolde en Urk een voldoende.

reacties (10)

 • Johan

   

  Moeten de bussen eerst eens stoppen met door rood rijden op de busbaan.p

  reageer
 • Daniel

   

  Moet je eens opletten hoe vaak chauffeurs het rode licht negeren!

  reageer
 • Tja

   

  En dat is van belang omdat? We hebben het over veiligheid IN het openbaar vervoer, niet mogelijke slachtoffers DOOR openbaar vervoer. Overigens is dat laatste aardig discutabel omdat fietsers en scooters massaal het rode licht negeren. On topic: kom maar met de onderzoeksresultaten. Een 1 scoor je niet in een onderzoek, hier zit meer achter!

  reageer
 • Cirefrin

   

  Hoeveel ongelukken zijn er al geweest met fietsers en brommers?

  reageer
 • ron

   

  soms is er in het bericht nog een linkje naar het onderzoek maar dit keer .......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos - Almere Buiten

   

  Ik ben geen dagelijkse reiziger, maar maak toch met enige regelmaat gebruik van de bus in Almere. En daarbij heb ik mij nog nooit onveilig gevoeld. Ik ben daarom ook zeer benieuwd naar de details van dit onderzoek. Welke vragen zijn gesteld? Aan wie? Wat waren daarop de antwoorden? Het is makkelijk om te roepen 'er is een onderzoek geweest en Almere scoort ruim onvoldoende', maar zonder de onderliggende gegevens en bijbehorende analyse is dit niets meer dan geroep in de ruimte en stemmingmakerij onder de lezers. Ik hoop dat de Omroep eens wat dieper op zaken in gaat en meer inhoud gaat bieden.

  reageer
 • Rogier

   

  @Frenky: op Urk rijdt wel degelijk OV: de 141 via Emmeloord naar Kampen en de 149 naar de Domineesweg. Ik weet niet waar dit onderzoek op gebaseerd is. Ik ben zelf full-time-chauffeur in dit gebied (al ruim 8 jaar) en ik heb nog nooit een calamiteit meegemaakt of me onveilig gevoeld. Never. Ik zou heel graag willen weten wie dit in vredesnaam uit zijn duim heeft gezogen.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Nou eindelijk een een waar woord. En geen politiek correct antwoord.

  reageer
 • Waar is dit op gebaseerd dan,welke vorm van veiligheid wordt er bedoeld

  reageer
 • Frenky

   

  In Urk rijdt helemaal geen openbaar vervoer. Lekkere meting. Hahaha

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert