Meeste Surinamers wonen in Almere

ALMERE
Van alle Nederlandse gemeenten wonen in Almere naar verhouding de meeste Surinamers. Zo'n 11% van de inwoners van Almere is van Surinaamse herkomst. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In Lelystad is 5,9% van de inwoners van Surinaamse afkomst. De andere Flevolandse gemeenten zitten onder de 1%.

Nederland telt momenteel bijna 350.000 inwoners van Surinaamse herkomst. Bijna de helft van hen is in Nederland geboren. Dat zijn de kinderen van Surinamers die in de jaren zeventig in Nederland zijn komen wonen. Waar hun ouders nog in de grote steden gingen wonen, trekken hun kinderen volgens het CBS naar steden als Almere, Diemen en Zoetermeer.

[https://localfocus2.appspot.com/5653f7a8aa8f0]

reacties (8)

 • Havenaar

   

  Wat maakt het uit waar zij wonen? Ik vind het fijne vriendelijke mensen van welke roots zij zich ooit in Suriname hebben gevestigd en later naar hier zijn gekomen. Doe een beetje moeite en een wereld gaat voor je open. Gefeliciteerd met 40 jaar onafhankelijkheid !

  reageer
 • Piet

   

  Jammer, maar die kop "meeste S. wonen in A." klopt echt niet. Artikel zegt 350.000 Surinamers in Nederland. In Almere 11% van de bevolking van S. afkomst. Dus grofweg zo'n 20.000. Naar verhouding de meeste, maar in absolute getallen wonen er in Amsterdam nog altijd meer (in 2013 was daar 9.3% van de bevolking van S. afkomst. bron: zorgatlas.nl).

  reageer
 • Ingrid

   

  Van alle Nederlandse gemeenten wonen in Almere..... wat is het moeilijk hè, lezen.

  reageer
 • ron

   

  sjakie ... dat staat er ook .... of ben jij ook alleen titellezer zoals bij de reclame

  reageer
 • joost

   

  Volgens mij wonen de meeste surinamers in Paramaribo enop nummer 2 Almere, gevolgd door Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, etc

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak de

   

  Zover ik weet wonen de meeste Surinamers in Suriname.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ben erg benieuwd op welke registratie dit gebaseerd is, nu de nationaliteitenregistratie in de GBA/BRP is veranderd.

  reageer
 • Almeerder

   

  Ook niet helemaal waar hé. De grote trek naar Almere begon pas echt op gang te komen toen de gemeente in Amsterdam besloot dat de flats in de Bijlmer (Amsterdam Zuid-Oost) tegen de vlakte moesten. Ik weet namelijk dat die mensen een keuze hebben gekregen: a) geld en zelf een nieuwe woning zoeken of b) een woning in Almere. Veel hebben voor het laatste gekozen. (is mij verteld door verschillende Amsterdamse Surinamers die zelf die keuze hebben moeten maken)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert