Jorritsma voorzitter VVD-fractie Eerste Kamer

ALMERE
Oud-burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma volgt Loek Hermans op als voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer. Jorritsma werd dinsdag unaniem en met onmiddellijke ingang gekozen, zei interim-fractievoorzitter Helmi Huijbregts na een fractievergadering.

Jorritsma is pas kort senator, maar het gebrek aan senaatservaring wordt gecompenseerd door haar statuur in de partij en in de landelijke politiek, zei Huijbregts.

De Almeerse kondigde aan dat ze een aantal van haar nevenfuncties gaat schrappen. Sommige kosten ook meer tijd dan andere. Ze heeft op dit moment drie ,,fatsoenlijke nevenfuncties''. Na het einde van haar burgemeesterschap in Almere heeft ze geen andere fulltime baan opgenomen.

Jorritsma keert nu na dertien jaar weer terug in het centrum van de landelijke politiek. Ze treedt toe tot de top van de VVD, waarin onder meer premier Mark Rutte en Tweede Kamer-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zitten. In 2002 was Jorritsma nog vicepremier in het tweede paarse kabinet. Volgens haarzelf is ze ,,nooit helemaal weggeweest'' van het Binnenhof. Ook als voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten was ze regelmatig in het parlement of op ministeries te vinden.

Hermans trad twee weken geleden terug als fractievoorzitter vanwege een hard oordeel van rechters over misstanden bij thuiszorgbedrijf Meavita, waar Hermans voorzitter van de raad van commissarissen was.

reacties (8)

 • Jacob

   

  Oud-voorzitter der Tweede Kamer Gerdi Verbeet is mijns inziens terecht van mening dat de Eerste Kamer moet worden afgeschaft. Aldus om meer dan één reden een goede plek voor mevrouw Jorritsma.

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Jorritsma for President!

  reageer
 • Karel

   

  Lijkt me een prima plek voor jorritsma. Ze is hier erg geschikt voor.

  reageer
 • Tja

   

  Ben benieuwd welke grootse ideeën ze daar denkt te realiseren

  reageer
 • Mies

   

  Jammer genoeg heeft ze onvoldoende geld in gedegen taalonderwijs gestoken, anders had u het vast wel verder kunnen schoppen dan alleen met dit soort reacties afgeven op een zeer capabele politica.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  gaat ze daar ook roepen dat het allemaal incidentjes zijn ?

  reageer
 • Willem D

   

  Dan heb ze het mooi voor elkaar eerst Almere de sprookjes stad geworden nu de eerst kamer gaat ze daar ook sprookjes vertellen Of kom daar ook een kasteel schaatsbaan nieuw podium plein en vele andere dingen die ze beloof heb

  reageer
 • Rob

   

  Daar hebben ze een hele goeie aan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert