Vliegtuigje met problemen veilig geland

LELYSTAD
Hulpdiensten zijn woensdagmiddag uitgerukt naar Lelystad Airport omdat er een vliegtuigje in problemen was. Volgens een woordvoerder van het vliegveld waren door een technische storing de elektrische systemen van het tweemotorige toestel uitgevallen.

Hierdoor ging aanvankelijk het landingsgestel niet uit. Nadat dit handmatig alsnog was uitgeklapt, twijfelde de bemanning of dit goed was gebeurd. Voor de zekerheid is het toestel daarom eerst een keer langs de verkeerstoren gevlogen.

Toen de verkeersleiding kon zien dat het landingsgestel in orde was, kreeg het toestel toestemming om te landen. Alle communicatie verliep overigens per mobiele telefoon, omdat ook de radio aan boord was uitgevallen. Uiteindelijk kon het vliegtuig veilig landen en zijn de hulpdiensten afgemeld.

reacties (4)

 • Herbert

   

  Lelystad heeft geen verkeersleiding...check je feiten.

  reageer
 • Spruit

   

  Politie patrouilleert toch ook? De brandweer wil ook weleens lekker rond rijden ;-)

  reageer
 • Rico

   

  Vreemd, Lelystad radio geeft nooit toestemming om te landen, het is namelijk een ongecontroleerd vliegveld. Draagt niet echt bij aan de geloofwaardigheid. Even snel een berichtje zonder diepgang er uit, Journalistiek van de 21'ste eeuw.

  reageer
 • richard

   

  vreemd dat er nu nog brandweer heen rijd. Zeker niks te doen..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert