Geen experimenten met gereguleerde cannabisteelt

ALMERE
De gemeente Almere gaat niet experimenteren met gereguleerde teelt van cannabis. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de fractie van D66.

Hoewel de regering geen voorstander is van experimenten met cannabisteelt, zijn er ruim vijftig gemeenten in het land die de teelt wel toestaan. D66 wil dat Almere zich bij die gemeenten aansluit, omdat de illegale wietteelt met bijbehorende criminaliteit dan zou verminderen. Het college betwijfelt dat.

Bovendien wordt het lastig teeltlocaties te bewaken en beveiligen. D66 wilde ook weten of de gemeente eindelijk een geschikte locatie heeft gevonden voor een coffeeshop in Almere Buiten, maar die is er volgens het college nog niet.


reacties (5)

 • -Z-

   

  Het college betwijfelt eigen lokale wietkweek voor haar eigen inwoners, maar blijft achter de groene duurzame Floriade staan. Wat een sof.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Jammer gemiste kans, het college betwijfelt of het de illegale teelt en criminaliteit er omheen verminderd, tuurlijk verminderd dit maar zal altijd blijven net als alle sores om het alcohol gebeuren, illegale alcoholstokerijen zijn zeer zeldzaam in ons landje als het wiet telen wordt gelegaliseerd zal het ongeveer dezelfde problemen geven als alcohol nu. Jammer.

  reageer
 • Almeerder

   

  Jammer, kans op werk, meer veiligheid en betere kwaliteit weggegooid.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Nee joh, vooral niet doen, ze houden anders agenten over die zich eventueel met echte criminaliteit bezig kunnen gaan houden in plaats van dweilen met de kraan open. En dat kunnen we natuurlijk niet hebben hè, politici die de schijn opwekken iets van de echte maatschappij te begrijpen.

  reageer
 • Sanne

   

  Jammer, wordt hoog tijd dat die hele wiet teelt gewoon gelegaliseerd wordt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert