Situatie nieuwe Hollandse Brug duidelijker gemaakt

ALMERE
Rijkswaterstaat plaatst extra borden en tekstkarren bij de nieuwe Hollandse Brug bij Almere om de verkeerssituatie daar te verduidelijken. Automobilisten moeten namelijk nog wennen aan de wijzigingen en daardoor ontstaan onnodige opstoppingen.

De weg heeft een structuur met een hoofdrijbaan en een parallelbaan. Op beide wegen is het mogelijk om naar Almere en Lelystad te rijden maar in praktijk nemen veel mensen alleen de hoofdrijbaan waardoor het vast kan lopen.

De borden worden weer weggehaald als Rijkswaterstaat merkt dat de automobilisten de nieuwe situatie snappen.

De VerkeersInformatieDienst heeft veel kritiek op de onduidelijke borden. Op het twitteraccount van de verkeersdienst werden meerdere berichten gewijd aan de verwarrende situatie op de A6. Een woordvoerder noemde die een puinhoop. In de avondspits stonden op de A6, A1, A9 en A10 files met een totale lengte van 30 kilometer.
reacties (14)

 • Gerard

   

  het probleem zit niet alleen in de borden maar ook in de belijning en pijlen, je denk echt dat je rechtsaf gaat en niet rechtdoor aan het einde van de hollandse brug

  reageer
 • TTspot

   

  Hoe het komt en wat de oplossing is laat ik aan 'verkeersdeskundigen' over. Feit is dat wij na het afgelopen weekend steeds in een trage file terecht komen. Veel voertuigen wisselen continu onnodig van riijstrook. Daarbij de 2 linkse rijstroken laten overgaan naar 1 rijstrook ; ook geen verkeerskundigen kunnen op hun vingers natellen dat het verkeer hier stagneert. Foutje Rijkswaterstaat.....!

  reageer
 • Dagelijks in de file

   

  O wat is het toch fijn om ervaringsdeskundige èn slachtoffer te zijn!

  reageer
 • Bart

   

  Onzin, de hoofdrijbaan gaat onverwacht over in een enkele rijstrook en moet er ineens worden geritst, dat is de oorzaak van de files. Wie verzonnen heeft dat de HOOFDrijbaan moet samenvoegen mag meteen een andere baan zoeken, dom dom dom

  reageer
 • TTspot

   

  .....de spijker op de kop!

 • harm smit

   

  Ok, de borden geven verwarring, welke rijstrook kies je voor Lelystad en verder. kies je voor de 2 linkse stroken dan wordt het verkeer daar geconfronteerd, dat de meest linkse baan in moet voegen en dat is nu juist de file veroorzaker. Of je nu als automobilist bij de hand bent of niet, de verwarring wordt hier door rijkswaterstaat gecreeerd. Zet op het rechter bord boven de weg, boven de linker rijstrook dezelfde tekst als op het linkse bord. geef op het matrix bord niet de snelheid aan, maar de invoeg pijl. Het verbaasd mij dat in dit miljarden verslindende project met zoveel knappe koppen geen simpele oplossing verzonnen kan worden. ik wil geen appels en peren met elkaar vergelijken maar ik heb het gevoel dat we door deze ondoordachte situatie 25 jaar in het A1, A6, A9 file leed terug gegooid zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lely...

   

  Wat is hier onduidelijk aan? Staat toch echt goed aangegeven hoor. Ohhhh, ik weet het al.. alles moet worden voorgekauwd! Vooral niet meer zelf nadenken hoor mensen. Gaan we nog meer op Amerika lijken. Trots op de medemens...

  reageer
 • Rogier

   

  En hoe verklaar je dan de enorme files. Het verkeerssysteem dat hier is opgezet is zeer onduidelijk en had niet gehoeven. Men had gewoon alle rijstroken over de rechterrijbaan moeten laten lopen. Op deze rijbaan lopen nu 3 rijstroken met een vluchtstrook. Laat de vluchtstrook vervallen en je hebt een (tijdelijke) 4de rijstrook. Borden afplakken en de markering aanpassen en het probleem is opgelost.

 • Kanniewaarzijn

   

  De situatie is ronduit idioot, dat er door de werkzaamheden van de twee hoofd rijbanen er maar 1 beschikbaar is wist men van te voren. De meeste automobilisten kiezen bij rechtdoor de linkerbanen, ook dat had men van te voren kunnen bedenken. Dan had je met borden en pijlen en kruizen het verkeer direct beter moeten begeleiden, misschien was is de hele hoofdband sluiten totdat beide rijstroken beschikbaar zijn nog wel beter dan de rare invoegsituatie nu. Maar ja ik ben maar een simpele automobilist

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Het komt door degene die de teksten voor de borden verzonnen heeft. Links had er moeten staan: Lelystad; Groningen; Almere Buiten. Rechts had moeten staan: Lelystad; Almere Stad-Centrum; Almere Stad-Muziekwijk. Uiterest rechts had moeten staan: Almere Poort. Dan had dit duizenden mensen een half uur tot een uur reistijd gescheeld. Helaas bestaat dit land tegenwoordig vooral uit niveautje VMBO - waar het niet meer uitmaakt wat er op een bord staat, zo lang je maar ken begrijpen wat er bedoelt word.

  reageer
 • Almere036

   

  Fout. In de toekomstige wegstructuur zou dat voor meer ergernis zorgen. De borden zijn prima, alleen voor de situatie van nu kan het niet. Het had duidelijker moeten zijn, dat strookje LELYSTAD-GRONINGEN ziet iedereen over het hoofd blijkbaar. Een oplossing zou kunnen zijn alle pijlen van de weg en borden afplakken totdat de splitsing van 'Ring Almere' volledig klaar is!

 • Sjaak

   

  Het mocht tijd worden dat er extra borden geplaatst worden, zo kom ik op tijd op mijn afspraken en rijd ik niet telkens verkeerd.

  reageer
 • Lely...

   

  Weer jij............???? Z. U. C. H. T....

 • Michel

   

  Nu kom je wel optijd omdat er extra borden geplaatst worden? Zonder die borden kon je het zelf ook niet bedenken natuurlijk net zoals jezelf neter inlichten in het weekend bij afsluitingen...

 • Wim H.

   

  Doe het net als bij Eindhoven . De paralelbaan N-6 en de hoofdrijbaan de A-6 Werkt veel beter .

  reageer
 • borros

   

  Gelukkig heeft iemand die er voor heeft geleerd dit bedacht........nu iemand vinden die deze persoon duidelijk kan maken dat hij er niets van snapt

  reageer
 • willem-stad

   

  Ook aan de overkant staat tegenwoordig een file op de Hogering (al thv Intratuin) en dan richting A'dam door een nieuwe oprit naar de A6. Hier zitten veel verraderlijke bochten in met lantaarnpalen vlak naast je. Wil je richting Lelystad moet je de rechterbaan nemen en naar A'dam de linker , compleet onlogisch. Dat worden klappers bij gladheid daar.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je je aan de daar geldende maximumsnelheid houdt (50!) is er niks aan de hand.

 • ??

   

  Zeer onduidelijke situatie met als gevolg .... File :(

  reageer
 • Bas

   

  Een hoofdrijbaan die van 2 naar 1 rijbaan gaat; welk kind heeft dat bedacht?! Deze situatie vraagt om files en ongelukken.... Kom er dagelijks, en ik trap er niet meer in; neem de parallelbaan naar poort, en dan langs de file weer de rijbaan naar Lelystad op!

  reageer
 • Almere036

   

  Ik ben het niet helemaal met je eens. De borden hadden duidelijker moeten zijn, maar let wel ze zijn nog steeds bezig met wegwerkzaamheden. Dat het naar 1 rijstrook gaat heeft te maken met de toekomstige wisselbaan en de oude rijstoken richting lelystad waaraan ze nu werken.

 • ikke

   

  Precies ! Doe ik ook scheelt een hele hoop ellende

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert