Medewerkers TSN hebben moed verloren

FLEVOLAND
Medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN hebben weinig hoop op een goede afloop. In Amersfoort hield vakbond FNV een bijeenkomst voor Flevolandse leden die werken bij TSN. De landelijke thuiszorgorganisatie, met vestigingen in Almere en Lelystad, zit in grote financiële problemen. TSN kreeg maandag uitstel van betaling. Een faillissement dreigt. Het bedrijf heeft in totaal 12.000 mensen in dienst.

De aanwezigen op de bijeenkomst zeggen dat ze de problemen al lang zagen aankomen. Ze willen weten waarom ze nog moeten werken als het bedrijf straks failliet wordt verklaard. FNV zorg is optimistischer. Er zijn volgens de vakbond gesprekken met staatssecretaris Martin van Rijn van volksgezondheid. De vakbond wil 1 miljoen handtekeningen inzamelen en die op 15 december aanbieden aan de staatssecretaris om veranderingen af te dwingen.

De bedrijfsvoering van TSN staat al lange tijd onder druk. Gemeenten betalen tegenwoordig aanzienlijk minder en ook het aantal uren dat gemeenten afnemen daalt. Volgens de directie zijn er ook gemeenten die stoppen met het inkopen van thuishulp.

De echte problemen ontstonden door een verloren rechtszaak vorige maand. Het bedrijf verlaagde de salarissen om te kunnen overleven. FNV Zorg was het hier niet mee eens, stapte naar de rechter en won.

De thuishulp aan ongeveer 700 cliënten in de provincie gaat voorlopig gewoon door. De rechtbank in Almelo heeft twee bewindvoerders benoemd. Die bekijken of TSN een doorstart kan maken.reacties (6)

 • Sjaak de

   

  Fijne feestdagen zullen de slachtoffers van dit beleid niet hebben, zou willen dat er juristen op zouden staan welke de Nederlandse staat aan gaan klagen, Pure morele armoede bij de huidige coalitie, wij zijn failliet als samenleving de graaiende predators hebben de ziel van de samenleving verkracht.

  reageer
 • kees d.

   

  Als je als TSN de grootste wilt zijn kan je bij de ordinaire bezuinigingen van Mark Rutte en zijn rovers de grootste klappen verwachten! Doordat de landelijke overheid de verschillende zorgtaken aan de gemeentes heeft overgedragen zonder daarvoor een redelijke vergoeding te geven kan je nog veel meer ellende verwachten.

  reageer
 • Job

   

  Werknemers laten boeten voor hun fouten?! Wat kunnen zij fout gedaan hebben?! De problemen bij TSN zitten in de top en bij de overheid. Zorgverleners en zorgontvangers zijn de dupe..

  reageer
 • Frenky

   

  De moet is hun letterlijk in de schoenen gezonken.

  reageer
 • dame

   

  bij de top zitten de grootste graaiers pak die maar eens aan, door hen verdienen de hardwerkende mensen voor zulke organisaties een armschalig klein loontje bah bah

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Laat ze eerst de top maar eens vervolgen wegens financieel wanbeleid ipv de werknemers te laten boeten voor hun fouten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert