Boomwortels oorzaak van waterprobleem

LELYSTAD
Acht huishoudens in de Tjalk in Lelystad zitten sinds vrijdagmiddag zonder water. De problemen worden veroorzaakt omdat boomwortels dwars door de waterleidingen zijn gegroeid zegt drinkwaterbedrijf Vitens.

Monteurs hebben zaterdag de kapotte leidingen vervangen. Vitens verwacht dat de huishoudens in de loop van de middag weer water hebben.

Volgens het drinkwaterbedrijf zorgen boomwortels wel vaker voor overlast maar gebeurt dat meestal in bosrijk gebied en groeien boomwortels ook vaak om de leidingen heen.

reacties (5)

 • Bibi

   

  De mannen van Vitens waren super ze hebben zo goed gewerkt en was zo gezellig dat we bijna geen erg erin hadden dat we geen water hadden 👍 petje af voor deze mannen

  reageer
 • Dave

   

  Gezelig was het zeker haha, Met name door de heerlijke warme thee met koekjes. Bedankt groetjes de stratemaker.

 • rikky

   

  tja wortels hebben water nodig...

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  De gemeente Lelystad heft sinds 2012 precariobelasting op leidingen voor de nutsvoorzieningen water, gas en elektriciteit. Vreemd genoeg is het aan de beurs genoteerde KPN bij wet vrijgesteld van deze belasting. De precario wordt natuurlijk doorberekend aan de afnemers en in de praktijk blijkt deze heffing tot een prijsverhoging van 10% voor de burger te leiden. Goed, in elk geval zou ik als ik Vitens was de gemeente aansprakelijk stellen. Immers zij berekent kosten voor het gebruik van de grond, dan moet zij ook onbelemmerde doorgang bieden, vrij van boomwortels. Wij burgers draaien uiteindelijk wel weer voor de kosten op, maar dat is niet uw probleem.

  reageer
 • arno

   

  Ja en wij maar belasting betalen voor onderhoud en dergelijke. Ja dat valt vies tegen zeg. Gelukkig kunnen de bobo s wel een bonus opstrijken voor al hun goede inzet om de burger verder uit te knijpen

  reageer
 • jan H.

   

  Wat wil je dan, elke 5 jaar nieuwe leidingen? Dat kan als je ook 4 x zoveel voor je water gaat betalen!

 • Flip

   

  Zeker de magische boom uit Harry Potter.

  reageer
 • Hendrik

   

  Had Harry Potter ook al een magische boom dan? Some guys have all the luck.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert