Meer meldingen racisme en antisemitisme

FLEVOLAND
Almere en Lelystad zijn fors gestegen op de ranglijst van gemeenten met racistische en antisemitische incidenten. Dat blijkt uit een landelijke rapportage van de Anne Frank Stichting en het Verwey Jonker Instituut.

Almere stond in 2013 nog op plaats 78 en staat nu op plaats 37. Lelystad steeg van plaats 256 naar plaats 40. In Almere ging het in 2014 om ongeveer 70 registraties, tien meer dan een jaar ervoor. In Lelystad werden er in 2013 8 incidenten geteld, vorig jaar steeg dat naar 26. Ook Urk kent een stijging, van geen incidenten in 2013 naar 2 in 2014.

Onder racistische en antisemitische incidenten worden strafbare gedragingen verstaan, zoals vernieling, discriminatie, bedreigingen en beledigingen. Landelijk valt vooral de toename op van het aantal gevallen van moslimdiscriminatie.


reacties (8)

 • Ahmed

   

  Tussen gedrag en aanspreken zit een wereld van verschil Marc. Vindt dat Ach hier gelijk heeft. Groet Ahmed.

  reageer
 • almere

   

  kunnen dan alle Nederlanders even aangifte doen want wij worden hier altijd gedisicrimineerd , en dat is al jaren aan de gang en wordt niks tegen gedaan

  reageer
 • Jacob

   

  Is in de genoemde rapportage niet meegenomen het discrimineren van de autochtone bevolking, waar het bijvoorbeeld de zwakkeren betreft, zoals ouderen en mensen met een handicap? Ik mis in dit verband ook de gevallen van zogeheten positieve discriminatie, zoals het bij sollicitatie voorrang geven aan kandidaten van het vrouwelijk geslacht en het voorrang geven aan statushouders bij het toewijzen van een sociale huurwoning.

  reageer
 • Hc

   

  Idd... ik werk bij het ov en zodra ik vraag om een vervoerbewijs krijg ik 7 van de 10 x ...ooh jij denkt dat ik geen kaartje heb? Jij discrimineert mij. Terwijl ik enkel mijn werk doe. Wie word er nu gediscrimineerd? Als iedereen zich nu eens normaal en respectvol kon gedragen. ..

  reageer
 • Marc

   

  Het gaat in dit artikel niet om slechts aanspreken. Het gaat om gedrag wat binnen de definitie van disciminatie valt. En discriminatie is bij de wet verboden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Zoals jij het nu brengt....inderdaad.

  reageer
 • Ach

   

  Iemand aanspreken op zijn of haar gedrag is al discriminatie hier. Discriminatie wordt zwaar overtrokken.

  reageer
 • Rzs

   

  Hoe zou het komen???? Flevoland gemeente schaam u!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert