School gaat ouders bijpraten over bommelding

ALMERE
Scholengemeenschap De Meergronden in Almere Haven houdt later deze week een informatieavond over de bommelding van maandag. Ouders worden daar bijgepraat over de manier waarop er met de melding is omgegaan.

De school werd gewaarschuwd via een bericht op Facebook waarin stond dat om 12:00 uur een bom in de school zou afgaan. De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie besloten desondanks de school niet te ontruimen.

De politie begrijpt dat het besluit vragen oproept. Volgens de woordvoerder zijn experts bezig geweest met de melding, zij beoordeelden hoe serieus de dreiging was. Overigens wilde de politie dinsdag niet nader ingaan op de inhoud van het Facebook-bericht.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  De meeste bom-melders zijn boeroepers, dat weten we allemaal. Toch ontploft er nog wel eens een bom, hier of daar. Dus: altijd ontruimen.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Men kan niet ontruimen vanwege een keer boeroepen op een site waar iedereen boe kan roepen. Het is gewoon dom en dwaas om te denken dat dat wel zou moeten. Overigens zal men de schrijver wel opgespoord hebben en vastgesteld hebben dat het een loze bluffer was.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bommeldingen worden altijd serieus genomen. Dat deze melding niet tot een ontruiming heeft geleid is opmerkelijk. Misschien zijn daar redenen voor geweest. Ondanks alles vind ik dat er toch ontruimd had moeten worden. Voorzorg.

  reageer
 • Ik

   

  Jawel, de politie weet heus wel wat ze doet ! Een verlof voor bezit van vuurwapens zullen ze nooooooit aan labiele personen verstrekken zodat ze geen bloedbad in een winkelcentrum kunnen aanrichten. Gelukkig hadden ze, achteraf gezien, de situatie hier omgekeerd ingeschat ?

  reageer
 • Goed besluit

   

  Als de politie ieder gebouw moet ontruimen waar een bommelding is dan blijven we wel even bezig wang het stikt van de zogenaamde grappige jongetjes. Professionals hebben dit afgewogen en de goede inschatting gemaakt. Complimenten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert