D66 roept wethouder op matje vanwege situatie lokale omroep

ZEEWOLDE
D66 Zeewolde roept wethouder Winnie Prins ter verantwoording voor haar handelen rond de situatie van lokale omroep RTV Zeewolde. De lokale omroep krijgt subsidie van de gemeente maar weigert principieel om verantwoording af te leggen over de besteding van het gemeenschapsgeld.

Het gemeentebestuur vordert de subsidie uit 2014 terug maar voor komend jaar krijgt de stichting RTV Zeewolde wel opnieuw 10.000 euro voor een lokale omroep. Omdat de twee bedragen met elkaar worden verrekend, houdt RTV Zeewolde daar maar 130 euro van over.

Een rare zaak, vindt D66. Als een lokale omroep zich niet aan de regels houdt, moet de zendmachtiging worden ingetrokken. Tijdens een debat komende donderdag in de gemeenteraad moet de kwestie worden opgelost.

reacties (6)

 • KC

   

  De omroep hoeft alleen aan het commissariaat verantwoording af te leggen en niet aan de gemeente. De gemeente en de politiek heeft weer boter op haar hoofd.

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  De gemeente met gorter aan het roer smijt al jaren met gemeenschaps geld aftreden ! En die gorter al helemaal

  reageer
 • Joop

   

  Het bestuur van Zeewolde ten voeten uit. Gemeenschapsgeld cadeau doen en er géén verantwoording voor af hoeven leggen. 'Gebeurd ook in Zeewolde' is de slogan van de verantwoordelijke partij Leefbaar Zeewolde.

  reageer
 • Ron

   

  Ach, zo gaat dat in Zeewolde. Let maar op, die zit binnenkort in de landelijke politiek.

  reageer
 • Jan H

   

  De zoveelste slechte soap-aflevering van deze gemeente. Nu nog even bak geld uitgeven aan de athletiekbaan en ze winnen de oscar voor meest slechte bestuursleden van NL...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Als je geen verantwoording af wilt leggen over ontvangen gemeenschapsgeld ben je dus kennelijk crimineel bezig ! Als gemeente steun verlenen aan een criminele organisatie zou dus ook crimineel gedrag zijn !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert