Beleid voor peuters met achterstand succesvol

LELYSTAD
Lelystad scoort goed als het gaat om het beleid voor peuters met een achterstand. Dat staat in een rapport van de onderwijsinspectie. De zogeheten voor- en vroegschoolse educatie (VVE) in de provinciehoofdstad is volgens dat rapport in sommige gevallen zelfs een voorbeeld voor andere gemeenten.

Zo vallen in Lelystad niet alleen peuters met een taalachterstand onder de VVE-regeling. Ook jonge kinderen die problemen hebben op andere gebieden zoals sociaal gedrag, krijgen extra aandacht.

Onderwijswethouder Elly van Wageningen is blij met het resultaat, maar wil meer. Zo wil ze volgend jaar starten met een pilot om ouders meer te betrekken bij het onderwijs. Onderzoek toont aan dat kinderen het beter doen als hun ouders zich interesseren in de lessen op peuterspeelzalen en scholen.

reacties (3)

 • Dirk2

   

  Goed initiatief, mooi resultaat! Er zijn ook kinderen die méér uitdaging nodig hebben. Waar zijn die middelen? Denk ook eens aan hen!

  reageer
 • ik

   

  Ook daar doen ze wat mee hoor! Mijn dochter heeft in Lelystad op de peuterspeelzaal gezeten en is meerbegaafd, zij hebben daar echt wel op ingespeeld zodat dit niet zou verzwakken. Almere daarentegen na onze verhuizing, ik heb haar na twee weken weggehaald, wat een aanfluiting. Gelukkig ging ze anderhalve maand later naar de basisschool. Almere mag hier dus zeker een voorbeeld aan nemen!

 • .\/\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet natuurlijk.

 • Johan10

   

  Zo maar goed nieuws! Over onze kinderen! Als er een schaapover de dam is ....... Omroep Flevoland.

  reageer
 • jkees

   

  Het is mooi voor die ouders bijna gratis kinder opvang .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert