Uitbreiding azc met vijf paviljoens

ALMERE
Het asielzoekerscentrum in Almere wordt uitgebreid met vijf paviljoens. Dat meldt het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

De vijf paviljoens zijn nodig voor de tijdelijke opvang van 480 extra asielzoekers. Ook komt er een eetzaal en een recreatieruimte bij. Het gaat om tijdelijke bebouwing voor ongeveer een jaar. Het plan om het azc in het sportpark Fanny Blankers Koen uit te breiden was al eerder bekend en nu laat de gemeente Almere weten dat het COA binnenkort start met de vergunningaanvraag. Het is mogelijk om tegen de aanvraag bezwaar te maken.

De gemeente Almere wil uiteindelijk permanente uitbreiding toestaan met maximaal 600 plekken, en start daarvoor binnenkort ook de noodzakelijke procedures. De tijdelijke bebouwing wordt dan gesloopt en er komt definitieve nieuwbouw voor in de plaats. Het asielzoekerscentrum krijgt dan uiteindelijk maximaal 1400 plaatsen.

reacties (7)

 • Tja

   

  Ik ben voorstander maar sta niet te juichen het is bittere noodzaak Mensen die het goed hebben in hun eigenland vluchten niet . Ik weet niet of jullie wel een op een AZC geweest zijn ik namelijk wel geloof me daar logeren is geen pretje , volgens mij kan je beter in de gevangenis zitten want daar heb je betere verzorging hygiëne en privacy Ik hoop dat het nu een stukje beter geregeld is want ik vond het mens onterend Wat bederft de werkeloosheid in Nederland wij hebben heel lang een vacature open staan meerdere keren geprobeerd langdurig werkelozen van 55+ te laten herintreden tevens ook jongeren en leerwerkplekken echter zonder succes Het is heel erg moeilijk aan goed en gemotiveerd technisch personeel te komen. Als wij een kundige AZ kunnen krijgen graag liever vandaag dan morgen Nee dit gaat niet te koste van de werk gelegenheid het gaat de BV Nederland geld opleveren wij betalen belasting en het scheet de overheid een uitkering Dat mensen zonder werk thuis zitten heeft andere oorzaken n.l de kosten en risico's die een bedrijf heeft wanneer iemand in dienst is Ik heb wel eens gezegd halveer alle lasten dan nemen de bedrijven meer mensen in dienst omdat de werkdruk lager wordt en hiermee de kans op fouten . De overheid neemt in mijn ogen verkeerde beslissingen over de rug van ons allemaal . Het is te gek voor woorden wat er hier allemaal gebeurd wanneer stopt het

  reageer
 • Ton

   

  Geweldig de reacties op dit forum, dat zijn de ware Kerstgedachten. Fijn weekend.

  reageer
 • Faerie

   

  Almeerder, dit kun je niet menen hoop ik. Heel veel Almeerders hebben zelf nog geen tientje te besteden met kerst! Er zijn namelijk in Almere rond de 22000 minima op basis van uitkeringen, daar zijn minima AOWers, mensen met een salaris op bijstandsniveau en mensen met een normaal-hoger inkomen die door omstandigheden in de schuldhulp zitten en daardoor minima zijn, nog niet bijgeteld. Echte vluchtelingen moeten worden opgevangen en ik denk dat elke Almeerder ze dan best flink wat gunt, maar de overheden zijn laks in het kaf van het koren scheiden en dat wringt bij mensen. Want je kan er gewoon niet omheen dat er heel veel asielzoekers zullen zijn die hier zijn omdat ze denken dat ze het hier beter krijgen, gratis geld krijgen (niet realiserende dat het sociale vangnet waar Nederland zo om bekend staat al flink af aan het brokkelen is) en een toekomst op kunnen bouwen (terwijl er al geen banen voor het oprapen liggen). Dat staat nog los van de integratiebereidheid in het kader van acceptatie van onze normen en waarden, bijv. acceptatie van homo's. Wat betreft deze lokatie: De lokatie is prima uit te breiden, alleen ben ik het niet eens met eerst een tijdelijk bouwwerk. Als je weet dat er een permanente uitbreiding nodig is, waarom dan niet de bureaucratische processen versnellen en zorgen dat er geen geld verspilt wordt aan tijdelijk bouwen?! Zet dan meteen de beoogde permanente uitbreiding neer!

  reageer
 • Tijdelijk...ja ja en gij geloofd dat

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik ga uit princiepe al bezwaar maken om de komst van die 'gelukszoekers' nasr Almere zo lang mogelijk te vertragen.

  reageer
 • Andrea

   

  Ik doe met je mee

 • laat alle reacties zien
 • lelystad

   

  Ben ik even blij dat ik niet in Almere woon, want als het aan jou ligt had ik zw dan ook nog te eten moeten geven! 10 euro per inwoner voor een kerstpakket! Vind het voor SOMMIGE asielzoekers erg vervelend dat ze hebben moeten vluchten, maar het kost ons al genoeg! Zorg eerst maar eens voor onze eigen inwoners.

  reageer
 • Almeerder burger

   

  Wat een geweldig initiatief van de gemeente Almere, er is ruimte genoeg dus waarom niet!! Zulk s projecten moeten meer gestimuleerd worden door de gemeente en de burgers.. Wij moeten ons medemens in deze moeilijke tijden ondersteunen.. Wellicht een goed idee om elk bewoner van Almere een bedrag van €10,= per persoon te vragen om de asielzoekers een extra kerstpakket te geven!!!??? ☺ ♥ ☺ .

  reageer
 • frits

   

  ik zou zeggen als jij ze geld wil geven leef je uit ,maar van mij geen cent daar heen . ze kosten ons al geld te veel hier , maar nogmaals leef je uit en geef ze je geld maar .

 • Dennis

   

  Ik geef ze nog geen cent. Geef mij maar 1 euro per vluchteling en dan breng ik ze naar de grens.

 • Jantje

   

  Prima initiatief! Zelfs met een uitkering en bij de voedselbank kan je best een tientje missen. En mensen zoals jij geven uiteraard het goede voorbeeld en doneren minimaal 1000 euro toch?

 • Of iedere asielzoeker 10 € in een pot ,en hier iets mee terug doen voor de stad.

 • Andrea

   

  Ik geloof dat jij niet helemaal lekker bent

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert