Boek helpt homo's uit de kast te komen

ALMERE
"Ik wilde een gewoon meisje zijn, maar ik hield van voetbal en dat maakte me anders. Aansluiting vinden met vriendinnen en klasgenootjes lukte niet. Ik heb me heel erg eenzaam gevoeld. Pas op mijn 22ste kwam ik uit de kast, maar ik was erg bang voor de gevolgen. Zouden de mensen mij nog wel dezelfde Brenda vinden?"

Dat vertelt Brenda Zonneveld in het boek 'Gewoon Homo' dat vrijdag in Almere op Roze Vrijdag werd gepresenteerd. In het boek zijn negen verhalen van homo's en transgenders uit Almere gebundeld. Het is een initiatief van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland dat homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wil helpen voor hun geaardheid uit te komen. Volgens directeur Arja Kruis van het bureau, ondervinden veel mensen problemen met hun coming out. Het boek moet een positieve inspiratiebron zijn voor mensen die worstelen met hun geaardheid. Volgens Kruis moet iedereen de vrijheid hebben om te zijn wie ze zijn.

Brenda Zonneveld is blij dat ze de stap heeft gezet. Het gaat een stuk beter met haar, nu ze openlijk voor haar geaardheid uitkomt. Dat gunt ze andere mensen ook. Het boek is gratis verkrijgbaar bij de verschillende bibliotheken in Almere.

reacties (1)

  • Frenky

     

    Goed bezig Brenda top jonge , ben zelf ook een gelukkige homo .

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert