Nieuwe Omgevingsvisie moet minder star worden

FLEVOLAND
De Omgevingsvisie die de provincie Flevoland de komende tijd gaat opstellen, wordt minder concreet dan het Omgevingsplan dat de afgelopen tien jaar is gehanteerd. Dat zegt gedeputeerde Jaap Lodders in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

De provincie werkt in samenspraak met inwoners en organisaties aan een toekomstvisie, die de komende tien jaar kan dienen als leidraad voor de ontwikkeling van Flevoland. Lodders noemt het vorige Omgevingsplan veel te star.

Dat plan schreef bijvoorbeeld precies voor waar grootschalige huisvesting van buitenlandse arbeidskrachten was toegestaan, waarover dan weer conflicten ontstonden tussen provincie en gemeenten. De nieuwe Omgevingsvisie moet veel flexibeler kunnen inspelen op vraagstukken die zich voordoen, aldus de gedeputeerde.

reacties (3)

 • Hans

   

  Inderdaad heeft Lodders met zijn vriendjes last van de provinciale regeltjes daarom wil hij graag minder regels zodat zijn vriendjes nog makkelijker buiten de paden kunnen marcheren. En die vriendjes zorgen er dan wel voor dat Lodders gedeputeerde blijft. Dat is op zijn Hollands gezegd gewoon politiek hoor! Net als dat gedeputeerde in een BMW rond rijden. Lodders heeft zelf immers ook een BMW en tsja die zal binnen kort wel vervangen gaan worden.

  reageer
 • Hannes

   

  De visie nieuwe netwerken wat heel snel gaat maakt uiteindelijk de Floriade overbodig. Kom op Provincie Flevoland en gemeenten gebruik een visie met betere samenwerking om tot een Floriade te komen waar de eigen burger in zijn geheel naar de toekomst mag kijken.

  reageer
 • Barbara

   

  Over Flevoland gesproken..Het Flevoatelier, een nieuwe broedplaats voor baanbehoud van gedeputeerden. Hoe verzin je het! Wat zit de nood daar hoog! Flexibeler worden, aanpassen aan huidige tijd, slagvaardiger worden. Allemaal woorden, niets dan woorden... Je zou juist vermoeden dat het maken van minder bestuurlijke drukte nog heil zou kunnen brengen. De blunder van zaken die provincie onder haar hoede had overhevelen naar de gemeentes was al een teken van onmacht. Wat schiet de Jeugdzorg, de ouderen - chronisch zieken - gehandicapten - psychiatrisch zieken er mee op dat de gemeenten zo dichtbij hen staan? Gemeenten hebben geen zorgplicht voor de Bevolking. Dat idee bestaat alleen in hun dromen.. Maar een ding weet meneer Lodders zeker, veranderingen en aanpassingen okee, maar van de luchthaven blijf je af..Wij burgers worden ook nog wel uitgenodigd wat mee te gaan denken. Maar, pas op, niet meer dan 20 A4 tjes voor dit document anders krijgen we het te benauwd.Burgervriendelijke regering hebben we nodig en dan snel weg met die hele club gedeputeerden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert