Indrukwekkende stille tocht voor Fleur en Manon

LELYSTAD
In de Waterwijk in Lelystad hebben woensdagavond enkele honderden mensen een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 15-jarige Fleur van der Mark en haar 41-jarige moeder Manon Pieters. De twee werden zondag vermoord aangetroffen in hun woning in de Waterwijk. De stiefvader van het gezin is aangehouden als verdachte. 

De stille tocht is georganiseerd door een aantal vriendinnen van Fleur. Op het schoolplein van scholengemeenschap De Rietlanden, waar Fleur leerling was, hield burgemeester Margreet Horselenberg een toespraak. Ook las zij brieven voor van vriendinnen van Fleur. Horselenberg zei met name geraakt te zijn door de jeugd "die allemaal hun vriendinnetje missen."

Daarna liep de stoet naar de woning in de Kinselmeerstraat. Daar werden bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. "Het moment dat je voor dat huis komt en weet dat het een paar meter van je af allemaal gebeurd is, ga je alleen maar meer beseffen dat het echt klaar is" zei een een klasgenoot en vriend van Fleur na de tocht.

reacties (18)

 • Mandy

   

  Wow, mooi gesproken

  reageer
 • Hulpverlening

   

  Mensen, hand in eigen boezem steken. In dit vrije land mag en kan iedereen alles. Tot het moment dat het niet goedgaat, dan moet de hulpverlening, instantie, politie het oplossen. En indien dat niet gaat zoals gewenst, hebben zij het gedaan. De gebeten hond is altijd de ander. Lekker wijzen van je af in plaats van je eigen aandeel aanschouw.

  reageer
 • Ikke

   

  Ja marlies uit eigenervaring ben ik het met je eens er moet altijd eerst wat erg gebeuren en dan vragen ze zich af hoe kan het

  reageer
 • lelystad

   

  En wederom gaat de gemeente Lelystad 3 miljoen euro bezuinigen over de rug van de kinderen!

  reageer
 • arno

   

  Beste Marlies. Jouw verhaal is een mooie aanvulling op de mijne. Het is idd te gek voor woorden wat er allemaal gebeurt in Nederland en dankzij de oneindige bezuinigingen en incompatibele hulpverlening dat dit soort problemen niet adequaat opgepakt worden. Dus frustratie is groot en blijft groeien want altijd achteraf weten ze het allemaal het beste terwijl vooraf wel signalen zijn maar hier niks mee gedaan wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ja hoor, vroeger was alles beter natuurlijk.

  reageer
 • Marlies

   

  beste Arno, ik begrijp je frustratie. Ik heb zelf meldingen gemaakt voor een ander gezin. Meerdere meldingen zelfs, echter wordt er dan 1 keer gesproken met het gezin en dan is de kous af. De dame van de instantie gaf bij mij aan bang te zijn voor de vader, maar er zou niks spelen in het gezin. Frustratie alom bij mij, want als ik een melding maak word ik niet serieus genomen, terwijl de kinderen (en vrouw) lijden. Maar zodra men zelf zegt dat er niks aan de hand is... Ik kan natuurlijk niet oordelen over dit gezin en dat wil ik ook niet, maar een melding doen als bv buren is niet zo makkelijk of geloofwaardig, ook niet als je zegt dat ze wel eens een avondje bij je mogen zitten. En laten we het maar niet hebben over de wachtlijsten wanneer iemand wel hulp wilt. Begrijp mij goed, dit is geen aanval op jou, maar wilde wel zeggen dat er wel degelijk mensen zijn die meldingen doen... Helaas zonder het gewenste resultaat.

  reageer
 • inwoonster

   

  Ja, gisteravond werd er gezegd dat het gisteravond was.... dus dinddagavond. Dat was echt fout. Hadden beter dit vandaag kunnen plaatsen

  reageer
 • Jos '56

   

  Ehmm, mis ik iets ??

  reageer
 • Sjaak de

   

  Heel mooi hartverwarmend voor de nabestaanden, heel belangrijk. Er zijn inmiddels veel van deze drama's de revu gepasseerd zou willen dat onze overheid in Den Haag haar taak eens serieus neemt en de kinderbescherming weer ter hand neemt op het niveau van vroeger qua wetgeving en daadwerkelijke bescherming, en daarbij volledig gebruik maakt van de expertise van het Leger des Heils. Het is nu wel gebleken dat de huidige jeugd hulpverlening is gebaseerd op onkunde, onvermogen, financieel eigenbelang en het overleven van de organisatie op zichzelf.

  reageer
 • arno

   

  Indrukwekkend he. Wat pas indrukwekkend zou zijn is als er iemand eens een keer melding had gemaakt van alle ruzies en ellende maar nee de keiharde waarheid is dat men niks om elkaar geeft tot er iets verschikkelijks gebeurt en ja dat is dan te laat en kan men voor het eigen gevoel hier aan mee doen en zeggen zo we hebben wat gedaan triest niet. Dat neemt niet weg dat het verschikkelijk is wat er gebeurd is maar aan de andere kant ook niet nodig geweest.

  reageer
 • Lely...

   

  Huh...???

  reageer
 • Barbara

   

  Gisteravond Omroep Flevoland? Slordig om zo je bericht te beginnen...

  reageer
 • Theo

   

  Mooi zo iets

  reageer
 • Sylvia

   

  Mooi om te zien dat je dan samen dit mag doen. Nogmaals heel veel sterkte voor alle nabestaanden

  reageer
 • Gerrie

   

  In gedachten was ik erbij respect

  reageer
 • Klaas van de berg

   

  Respect

  reageer
 • Arjan

   

  Wat goed dat die school hier zo mooi in mee werkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert