Compromis proef verlichting straten

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde gaat de proef met minder verlichting aanpassen in de straten Bonte Specht en Groene Specht. Dat melden bewoners van die straten, die deze week handtekeningen hebben overhandigd aan wethouder Gerben Dijksterhuis.

De gemeente Zeewolde wil besparen op straatverlichting en houdt tot 1 maart een proef in de wijk Horsterveld. In Groene Specht en Bonte Specht zijn bewegingssensoren geplaatst op lantaarnpalen, maar volgens de buurtbewoners werken die niet goed. Daardoor blijft het donker.

Als compromis gaan de lantaarnpalen in die twee straten tijdens de feestdagen weer allemaal aan, daarna komen er op twee lantaarnpalen bewegingssensoren.


reacties (2)

 • Gijsje

   

  Weer zo'n `penny wise pound foolish` product van deze wethouder. Bezuinigen op de straatverlichting en voor miljoenen een volkomen nutteloos eiland aanleggen, een bieb die 1,3 miljoen gaat kosten enz. Waarom grijpt niemand in?

  reageer
 • Bas

   

  Waarom geen proeven met LED verlichting, zoals de Gemeente Lelystad zeer actief doet? En kijk hoe goed de dreven zijn verlicht nu

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert