Blusboot uit Zaanstad niet naar P!T

ALMERE
Een oude blusboot van de brandweer in Zaanstad komt niet naar het veiligheidsmuseum P!T in Almere. Dat heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland bekendgemaakt.

De boot is in maart uit de vaart genomen en werd aan het veiligheidsmuseum beloofd, maar oud-brandweermensen in Zaanstad hebben dat tegengehouden. Zij denken dat de boot een belangrijke toeristische attractie voor hun gemeente kan zijn.

Met steun van de lokale politiek is het de oud-brandweermensen gelukt de blusboot in Zaanstad te houden.

reacties (4)

 • Arie

   

  Voor de reacties hieronder: er is reeds een brandweerboot aanwezig bij het museum. Dus de steiger is zeker niet voor niets. Hoewel niet te ontkennen valt dat de bouw daarvan rampzalig verlopen is.

  reageer
 • Verloren,Verlies,Doelloos.

   

  Dat is precies wat ook gaat gebeuren bij Urk. Een Maritieme haven word daar gerealiseerd met Provincie geld en met geld van Urk. Bizar is dat de raad van de Noordoostpolder zelfs besloten heeft met uitzondering van de SP dikke miljoenen (subsidie pot)te investeren.Een haven die totaal geen enkele meerwaarde zal bieden aan de economie aan de Noordoostpolder.Urk staat bekend in het Maritieme gebeuren ,dan nog is het ernstig discutabel om Zuiderzeegelden te gebruiken van de gemeente Noordoostpolder .Waren bestemd voor de treinverbindingen.Urk gaat hier de vruchten van plukken ,handig bekeken !Met de wetenschap dat goedkope arbeidskrachten van buiten de polder dit zullen realiseren,hoezo voordeel voor de regio-economie? Een leuke toeristische haven voor Urk,heel slim!!

  reageer
 • Ger

   

  En de steiger voor niets gebouwd.

  reageer
 • Danny

   

  Dus die steiger die zoveel extra heeft gekost is ook weer weg gegooid geld. Gemeente Almere is weer goed bezig. Misschien voortaan eerst iets vast leggen op papier voor dat je plannen maakt. Overal maar geld aan uit geven maar geld voor onderhoud is er niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert