Parkeren wordt niet duurder

ALMERE
Parkeren in de parkeergarages in Almere wordt volgend jaar niet duurder. De gemeenteraad heeft op initiatief van de VVD een motie aangenomen die bepaalt dat het starttarief niet verhoogd mag worden.

Wie parkeert in een Almeerse garage betaalt altijd het starttarief van 20 cent, daarna de parkeerkosten. De bedoeling was om het starttarief te verhogen naar 25 cent. Die verhoging zou 250.000 euro opleveren.

De gemeente is bang dat er in de toekomst belasting aan de rijksoverheid moet worden betaald over de opbrengsten van betaald parkeren. Het is onduidelijk wanneer dat gebeurt, maar VVD-wethouder Mark Pol wilde toch alvast sparen voor die mogelijke belasting. Door de motie van zijn eigen partij komt er nu voorlopig dus geen spaarpot.

reacties (5)

 • Jaap

   

  Belasting betalen over verkapte belasting (parkeergeld)?? Het kan dus nog maffer... Hahaha

  reageer
 • AAJP

   

  Waarom worden abonnementen voor bewoners wel duurder? Moet dan ook niet verhoogd worden lijkt mij als er bepaald is dat parkeren niet duurder wordt.

  reageer
 • ruud

   

  Als het even kan, parkeer ik niet op betaalde plekken in Almere. Van mij zullen ze niet rijk worden.......;-)

  reageer
 • Kees

   

  Topacti

  reageer
 • Willem D

   

  Asielstad kan niet met geld om gaan daarom worden ze nu gestraft Wel heelveel geld weggeven van een ander maar bezuinigen Ho maar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert