Illegale netten vol vogels ontdekt op Markermeer

FLEVOLAND
Op het Markermeer zijn drie illegale netten aangetroffen door de waterpolitie tijdens een controle. In de netten waren vissen en vogels gevangen. De dode dieren zijn terug in het water gegooid.

Volgens de politie zijn er niet eerder netten gevonden waar zoveel vogels in vastzaten. Wellicht was er afgelopen weekend sprake van een vogeltrek.

Omdat de illegale netten boven water niet zichtbaar zijn zoekt de politie met een haak in het water. De politie vermoedt dat de netten vrijdag zijn uitgezet, het is nog onduidelijk door wie.

reacties (6)

 • Flevolandse

   

  Teruggooien in het water?! Daar hebben we toch een destructiebedrijf voor (of de gft container). Nu is het hetzelfde als afval in het water gooien. Misschien dat vogels of vissen er nog iets van opeten, maar het overgrote deel moet door het IJsselmeer zelf worden opgeruimd: kost een hoop zuurstof.

  reageer
 • Knielus

   

  Welja zeg.... Meent u dit nou werkelijk ? Dan wordt het hoog tijd.

 • Bryan

   

  Deze soort vogels vreten toch alleen maar de vis op dus de kleine vis is winnaar!

  reageer
 • kees d.

   

  De eendjes zijn kuifeendjes die duiken naar voedsel als er op die bewuste plek nooit een net heeft gestaan duiken de eendjes naar voer en komen dan vast te zitten verdrinken. Dit heeft verder niets met vogeltrek te maken.

  reageer
 • Barbara

   

  Precies Antje Ha, je haalt de woorden uit mijn mond. En waarom die vermoorde dieren terug in het waren gooien? Spoelen eerdaags toch wel ergens aan, met die gedachte?

  reageer
 • Opa70

   

  Waarom terug gooien in het water?????????? Heeft de politie nooit van botulisme gehoord??? Was het niet verstandig geweest om de cadavers naar de dieren cematorium Majesta te brengen of naar een ander destructie bedrijf???? Ik vind dit erg asociaal van de hermandaad!!!

  reageer
 • Dick

   

  Opa, botulisme treedt alleen op als de watertemperatuur en de buitentemperatuur een bepaalde waarde hebben bereikt. Op dit moment zijn de omstandigheden voor het ontstaan van botulisme niet aanwezig. Daarnaast worden de lijken door ander rovers en lijkenpikkers (meeuwen bijv.) weer als voedsel gebruikt. Dus zo stom is het nog niet om de dode dieren terug te gooien.

 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Men had dan moeten posten tot de stropers kwamen. Desnoods met een verborgen camera. Makkelijk te doen maar waarschijnlijk te veel inspanning.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ja dit is nu al het zoveelste bericht over gevonden netten. Is het dan zo moeilijk om even te kijken wie dit steeds is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert