Gemeente overweegt gondelbaan over water

DRONTEN
De gemeente Dronten overweegt om een gondelbaan over het randmeer te bouwen. Volgens een woordvoerder zijn daarover gesprekken met diverse partijen.

De eigenaar van buitensportcentrum Flevonice in Biddinghuizen bevestigt één van deze partijen te zijn. Wel benadrukken zowel de eigenaar als de gemeente dat er nog niets concreet is en dat het plan op dit moment nog verkennend van aard is.

Volgens de gemeente gaat het om een gondelbaan die is gericht op toeristen. De attractie zou dan een verbinding tussen het oude en het nieuwe land moeten vormen.

reacties (18)

 • optimist

   

  Er is maar een kansloos hier......en dat ben jij, met je kansloze, stompzinnige opmerkingen.

  reageer
 • Kansloos

   

  Wat een stompzinnig idee is dit haha niet eens een verlichte tunnel onder het meer door met disco lampen en muziek van frans bauwer ?

  reageer
 • drontenaar

   

  Zo beste Frank. Heb je weer even tijd vrij gemaakt in je overvolle agenda om onze burgervader weer af te zeiken?? Zou je je tijd niet beter kunnen gebruiken om te gaan werken?? Oh nee...is waar ook. Je leeft liever van mijn belasting centen!!

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Zie hier wat een rondje blote voeten op het ijs met meneer Aat al zo op kan leveren. Overigens al ergens ter wereld een gondelbaan zien hangen die NIET noodzakelijk is? 😂 Zijn er niet zoveel,komt omdat water van boven weinig aan is..😂 Mits je achter de gondels zou kunnen waterskiën heeft een gondelbaan geen enkele meerwaarde voor de randmeren😂 Zou nog wel een goeie reden kunnen bedenken,maak een gondelbaan vanaf station dronten naar Walibi 😂 Ik zou een berg wel leuk vinden maar ja,meneer Aat vind mij niet zo lief😂😂

  reageer
 • Saskia

   

  De vorige keer dat FlevonIce geld aan de gemeente en provincie vroeg is het nooit meer terug gekomen. De seizoen meer dicht dan open en als het open is dan staat er water op. Het verhaal voor hun zal natuurlijk worden dat er geen goed verbinding is voor het OV en vanaf de andere kant van het water natuurlijk wel.... Hopelijk stapt de gemeente Dronten niet in dit plan want dat is nooit rendabel te krijgen, of natuurlijk eerst bouwen (met een lening) en dan failliet laten gaan en lekker schoon opnieuw beginnen. Laat de gemeente Dronten het geld liever in de ouderen zorg in Dronten steken of een goed zwembad wat ook gewoon in de vakantie open is... Maarja iets zegt mij dat dat minder stoer is als een kabelbaan en dat er nog wel wat mensen rondlopen in het gemeentehuis die graag hun naam op zo'n object zien als hun legacy....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendriksen

   

  Waarom eerst niet investeren in een goede Harderbosweg en de Spijkweg? Eerst ervoor zorgen dat de infrastructuur goed is. Een attractie erbij prima maar hoe vaak staat het op die weg daar niet vast? Evenementen genoeg bij walibi maar staat er altijd vast. Nu nog zo'n "publiekstrekker" erbij en dan weet je zeker dat alles vast gaat staan. Nee doe eerst wat aan die wegen en dan pas een gondelbaan!!!!

  reageer
 • Drontense

   

  Leuk idéé nou nog afwachten of het lukt. Waarom altijd gelijk bij alles doe wat aan de armoede en de zorg. Dat is landelijk een probleem.Als iemand op vakantie gaat of koopt een auto in je familie zeg je ook niet koop het maar niet geef het maar aan de armen en de ouderen.Zo dubbel allemaal.

  reageer
 • gondelaar

   

  Te duur. Goed lezen, dat wordt onderzocht..... Te eng..?? Miljoenen mensen stappen elke winter in een gondel om te gaan skieen in de bergen..!!

  reageer
 • Bart

   

  Doorvaart hoogte van ca 30 meter. Prachtig uitzicht dat wel maar niet te duur? en vinden mensen dat niet eng?

  reageer
 • Pipo

   

  Misschien een idee om het vliegend tapijt uit de Efteling eens te huren en kijken of er belangstelling is in gemeente Dronten voor deze manier van luchtvervoer.

  reageer
 • Michiel

   

  Origineel idee en prima dat men iets verder kijkt dan de spreekwoordelijke neus lang is.

  reageer
 • henk

   

  Heb jij wel enig idee hoeveel duizenden toeristen elk jaar Dronten bezoeken ?

  reageer
 • Maaike

   

  Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 toerist is die graag naar Dronten zweeft

  reageer
 • drontenaar

   

  Stilstand is achteruit gang Esveen. Blijf jij maar lekker achter de geraniums zitten te pruilippen.....

  reageer
 • Esveen

   

  Van ergens naar nergens? Wat een luchtfietserij.

  reageer
 • Jaap Oosterveld

   

  Dit idee is volgens mij wel eens eerder aan de orde geweest, maar heeft toen geen formele stappen gekregen. Nu misschien wel. Als raadslid in Dronten heb ik daarover nog niets voorbij zien komen. Een gondelbaan is een prachtige vorm van duurzaam en dus veel minder milieubelastend vervoer en geeft de kans om te laten zien hoe mooi de randmeren zijn. Deze verbinden prachtig het oude en het nieuwe land. Het is ook een mooie manier van ontlasting van de wegen. Reagerend op Jean: heb je concrete voorstellen waaraan meer aandacht besteed moet worden in Dronten wat betreft zorg en armoede?

  reageer
 • Dick

   

  Jean, de gemeente moet zich hier wel druk over maken, er is een bedrijf wat het idee heeft geopperd, nu moet er nagegaan worden of er ook een vergunningen traject opgestart moet worden, of het bestemmingsplan gewijzigd moet worden etc.

  reageer
 • Jean

   

  De gemeente kan zich beter druk maken en geld uitgeven aan de zorg en armoede in de Dronten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert