Vergunning aangevraagd voor 'Polenhotel' aan Morinel

DRONTEN
Ondernemers Eric en Martin Daniëls hebben bij de gemeente Dronten officieel een vergunning aangevraagd voor een huisvesting van arbeidsmigranten aan de straat Morinel. Het plan ligt nu ter inzage in het gemeentehuis.

Het plan voor het zogenoemde 'Polenhotel' valt slecht bij buurtbewoners en ondernemers in de straat. Zij zijn bang voor overlast en het wegblijven van klanten.

Wethouder Nico Verlaan heeft eerder gezegd dat het plan binnen het afgesproken beleid past en dat de gemeente er in principe akkoord mee zal gaan. Buurtbewoners hebben al aangegeven dat zij in dat geval naar de bestuursrechter stappen.

reacties (8)

 • Drontenaar

   

  Ik zeg Welkom!!! Waarom meteen van het slechte uitgaan. Beetje multicultie geen probleem hoor. En nee wij Hollanders zijn brave burgers.

  reageer
 • drontenaar

   

  Niets mis mee. Laat ze maar komen. Gewoon goede afspraken maken met de polen en deze ook handhaven. En de mensen die tegen zijn, zijn waarschijnlijk tegen elke verandering in hun "veilige" omgeving.

  reageer
 • DDB

   

  Goede huisvesting voorkomt narigheid. Dit plant lijkt mij goed

  reageer
 • Ilse

   

  Dikke onzin. Veel ww-ers zouden die banen dolgraag krijgen, maar ze worden gewoon niet aangenomen. Het zijn de werkgevers die een schop onder hun kont moeten hebben. De mensen die klagen over deze polenhotels moeten niet bij de gemeente aankloppen, maar moeten in gesprek met de werkgevers. Als zij Nederlanders aannemen snijdt het mes aan 2 kanten.

  reageer
 • Rob

   

  Het wordt tijd dat veel langdurige WW ers zelf eens in de veren komen, anders gewoon 50% korten die uitkering, moet je eens kijken hoe ze dan staan te dringen omdat werk te gaan wat ze eerst te min vonden. Ben bang dat het al te laat is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Al lang beklonken dit. Het komt er.

  reageer
 • kees d.

   

  Dit zijn geen migranten. Dit zijn Poolse arbeiders die hier komen werken en na drie weken het geld thuis in Polen besteden. Poolse arbeidsmigranten komen met hun gezin en huren een woning.

  reageer
 • ricardo

   

  We zijn tegen discriminatie en de migranten moeten wel een dak boven hun hoofd hebben maar niet in onze achtertuin. Als ergens anders er tegen geprotesteerd word schudden we afkeurend ons hoofd. Maar nu het ons zelf treft haan we ertegen vechten tot in de rechtbank. Zielig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert