Politiek wil veiliger busvervoer

ALMERE
Er moet snel iets aan de veiligheid op de Almeerse stadsbus worden gedaan. Dat vinden meerdere politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad.

Het aantal incidenten is de afgelopen jaren weer toegenomen en het veiligheidsgevoel onder reizigers is te laag.

Op initiatief van de Partij voor de Vrijheid wordt het onderwerp in het nieuwe jaar op de politieke markt geagendeerd. In de raad lijkt er een brede steun te zijn voor de inzet van meer toezichthouders. Ook staat het open instappen ter discussie: hierdoor kunnen mensen zonder controle bij elke deur van een bus instappen.

reacties (8)

 • Raymond

   

  Met de politiek is het altijd hetzelfde. Als iets in het nieuws komt worden zij ook wakker. Onder welke steen leven deze mensen? Bij het OV denken hebben zij innovatief denkend hun doel volledig voorbij geschoten. Die chipkaart en bijbehorende attributen werken niet dat is wel duidelijk. Als zij een voorbeeld aan Amerika zouden nemen zou het probleem grotendeels zijn opgelost, zeker het zwartrijden. Je gooit bij de ingang van de bus een munt in de bak en het hekje gaat open en je kunt instappen. Wie niet betaalt komt niet mee. Geen gedoe met zones overstaptarieven of zoiets een bedrag voor een rit. Maar ja dat is te simpel voor hier.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Iedereen, opgewonden standje, korte lontjes ..... wij moeten terug naar af, gewoon de Jantjes erop af sturen. Korte metten maken met dit schorem. Gewoon schandalig dat de normale mens zich niet meer veilig kan voelen in eigen stad !!!

  reageer
 • Niet het gemeente bestuur is verantwoordelijk voor de onveiligheid, maar het "geteisem", het publiek dus.

  reageer
 • Henk25

   

  Wat heeft de Floriade te maken met gedrag? Als iedereen zich fatsoenlijk gedraagd, heb je ook geen veiligheidsprobleem. Maar ja, in Almere gaat alles in een opgewonden standje. Korte lontjes. Verander de wereld, begin bij jezelf.

  reageer
 • Pzaal

   

  Stoppen met die floriade onzin en de stad weer onderhouden en veiliger maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Krek

   

  Als de politiek dit wil geef ik hierbij 1 gratis tip, misschien niet eens zo heel moeilijk: STOP met bezuinigen. Pas gaan piepen als we slecht in het nieuws komen is wel heel erg makkelijk he? Neem je verantwoordelijkheid (want dat ben je) als raadslid, wethouder, of ambtenaar.

  reageer
 • Nico

   

  Minderjarigen moeten enkel met een ouder/verzorger in de bus mogen. Of anders zelfstandig lopen/fietsen.

  reageer
 • frits

   

  laat ze lekker stoppen met die waardeloze flopiade en die 10 miljoen maar eens uitgeven voor de veiligheid in de bussen en onderhoud van almere , ze willen alles in dat stadhuis maar er is nergens geld meer voor dus kappe met die flopiade

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert