Drie ton voor verleiden vastgoedeigenaren Almere

ALMERE
De Almeerse wethouder Tjeerd Herrema wil bijna drie ton uittrekken om de leegstand van kantoorpanden tegen te gaan. Het gaat om gemeentelijke panden en om commercieel vastgoed. In de lege kantoren moeten woningen komen.

Van het geld moet onder meer een 'kantoorloods' worden aangesteld. Dat is een aanjager die vastgoedeigenaren verleidt tot het omvormen van hun kantoren naar woningen. Verder is er geld nodig voor juridische vraagstukken en kan er worden geïnvesteerd in promotie.

Het geld moet komen uit de zogenoemde aanjaaggelden voor Wonen en Wijken. In totaal is er voor 2016 885.000 euro beschikbaar voor extra investeringen op dit gebied. Voor de aanpak van de leegstand is 290.000 euro uitgetrokken. Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over het plan.reacties (4)

 • W. Gorter

   

  Al jaren geleden heb ik dit gezegd... Ik kan op eigen rekening en risico kantoren ombouwen tot sociale huur woningen... Daar is geen onderzoek van 3 ton voor nodig... Helaas loop ik bij de meeste gemeentes tegen een muur op.. van medewerking is geen sprake... eerder tegenwerking... vreemd toch?

  reageer
 • Hannes

   

  Zolang voor de vastgoedspeculanten de grond het dubbele meer waard is voor wat er op staat, dan geeft het voorlopig geen resultaat. Want om te verleiden komt toch meer voor kijken. Hopelijk wordt er niet de zelfde fout gemaakt, die deze problemen hebben veroorzaakt.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dat maakt helemaal niets uit. Het gaat om de projectwaarde. Wie heeft er een fout gemaakt? Het is gewoon een vrije markt in een vrij land.

 • Johan

   

  Ik vraag me af hoeveel geld er in eerste instantie is uitgegeven aan het inrichten van de kantoren waar de gemeente in gehuisvest is geweest, zoals de aardbei en wat dat allemaal wel niet heeft gekost, nu zijn ze eruit en nu moet het weer worden omgebouwd? wat een kapitaal vernietiging, en dat allemaal met publieks geld. Als ik de politiek zou zijn, zou ik eerst een inventarisatie willen zien van de kosten die zijn uitgegeven in het verleden voor het inrichten van dure gebouwen, dan kijken hoe het staat met de afschrijvingen en pas daarna een besluit nemen over wat er gedaan moet worden. voor je het namelijk weet kost het veel meer dan wat Herrema er nu voor uit trekt

  reageer
 • De ingenieur

   

  Gezeur. Ongebruikte gebouwen moeten aangepakt worden. Wat de oorzaak ook is. Uw bedrijfseconomie is niet die van de werkelijkheid. Misschien wilt u gratis een weekje slapen in een gebouw wat er van uw magere belastingcenten leeg staat te staan?

 • krek

   

  Kijk, dat is nou een goed idee. En ja, het is best een behoorlijk bedrag maar als dit werkt zou het wel echt heel goed zijn en is het eigenlijk een zeer klein bedrag. Hangt natuurlijk wel af van wie die "loods" wordt. Als dat weer een ambtenaar wordt die nu even niets te doen heeft is het weggegooid geld.

  reageer
 • De ingenieur

   

  De loods wordt van niemand. Het gaat om geld voor voorlichting en administratieve hulp bij projectopzetten. Wanneer er resultaat komt zal dit in de miljoenen kunnen lopen en heeft het dus een goede opbrengst. Bovendien is die nare leegstand teruggedrongen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert