"Verkoop siervuurwerk neemt toe"

DRONTEN
De populariteit van siervuurwerk neemt toe. Dat blijkt uit de landelijke voorverkoopcijfers, zegt Leo Groeneveld van Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland, dat in Dronten is gevestigd.

Ruim negentig procent van het bestelde vuurwerk is siervuurwerk. Vorig jaar was dat nog 85 procent. Volgens Groeneveld is de stijging te verklaren doordat er minder knalvuurwerk wordt verkocht. Dat komt onder meer door strengere regels voor het afsteken van vuurwerk. Zo mag er minder lang geknald worden. En daardoor kopen vooral jongeren minder knalvuurwerk.

Wat het siervuurwerk betreft, zijn vooral 'cakes' in trek. "Dat is een pot vuurwerk waarmee je een hele show krijgt te zien", legt Groeneveld uit. En die gaan naar verwachting nog vaak over de toonbank de komende dagen, want de weersomstandigheden zien er goed uit. Met de jaarwisseling is het buiten droog.

reacties (4)

 • Wilco

   

  Dus klachten over vuurwerk overlast zoals de media beweert,of een totaal verbod moeten we maar lekker met een korreltje zout nemen? Blijkbaar zijn de echte vuurwerk liefhebbers toch nog in de meerderheid. Ik wist het wel.

  reageer
 • Frans & joke

   

  Wij hebben ons eigen vuurwerk showtje. .........

  reageer
 • Duizend klapper

   

  Dat is schitterend nieuws om te horen.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Wij van wc-eend....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert