Knoppers verliest windmolenzaak bij Raad van State

TOLLEBEEK
De Raad van State heeft een miljoenenclaim van windmolenboer Knoppers uit Tollebeek afgewezen. De ondernemer eiste vier miljoen euro van de gemeente Noordoostpolder, in een langlopend conflict over de plaatsing van windmolens. Eerder gaf de rechtbank in Zwolle de gemeente ook al gelijk.

Knoppers vindt dat hij voor miljoenen is benadeeld, omdat de gemeente in 2002 bepaalde dat op zijn terrein aan de Espelerringweg in Tollebeek geen windmolens meer gebouwd mochten worden. Knoppers bouwde ze toch. Hij verving twee windmolens die hij al had staan, door nieuwe. Wat volgde was een jarenlange juridische strijd met dwangsommen die opliepen tot meer dan een miljoen euro.

Beide partijen hebben in 2014 een schikking getroffen. Knoppers heeft een paar ton aan dwangsommen betaald en één windmolen is afgebroken. De andere mag nog tot 2025 blijven staan. Daarnaast is afgesproken alleen de schadevergoeding nog door een rechter te laten beoordelen. Door de afwijzing van de Raad van State is dit dossier afgesloten.

reacties (4)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert