Bussen Connexxion ernstig gehinderd door ijzel

FLEVOLAND
Het busvervoer van Connexxion had woensdagochtend ernstige hinder van ijzel, maar de bussen rijden sinds 10:00 uur weer. Zo'n 60 bussen van Connexxion reden in Flevoland en Overijssel niet door de gladheid.

Op de Flevolandse wegen valt het nog mee met de gladheid en is het zeer plaatselijk, maar de buschauffeurs moesten uit gebieden komen waar het wel erg glad is.

In Noordoostpolder vertrokken er helemaal geen bussen. Vanuit Kampen en Zwolle kwam er ook niets meer Flevoland in. Daardoor konden scholieren niet naar school.

reacties (6)

 • klant

   

  Reden van niet rijden van de bussen klopt niet!! De chauffeurs waren wel op de stalling maar van het hoofdkantoor mocht er niet worden gereden. Hierdoor hebben veel chauffeurs zitten wachten op bericht dat ze mochten vertrekken.

  reageer
 • Dick

   

  Je hebt niet goed gelezen, het was in Flevoland niet glad!

  reageer
 • Ikke

   

  Ik kan heel goed lezen, a6 bij Emmeloord in de buurt glijden auto's van de weg. Maar nee, jij denkt dat dit niet komt door de gladheid....

 • alex postma

   

  Erg jammer dat er in de Noordoostpolder niet wordt gereden. Iedereen heeft nu bijna een verplichting om thuis te blijven omdat niemand geen kant opkan door Connexxion. En ja ik geef Connexxion hier de schuld van en niet de ijzel want er kan prima overal gereden worden. En dan te bedenken dat de echte winter nog moet komen. Wat gaat er dan gebeuren?

  reageer
 • erik

   

  bij jou kan het wel niet glad zijn.maar de chauffeurs moeten ook na hun werk kunnen rijden.of dacht jij dat ze in die bussen slapen?hier in ens is het een spiegel zo glad is het.dus er zijn wel degelijk plaatsen in de noordoostpolder waar het glad is

 • angsthaas

   

  Totdat er wel een ongelukken gebeuren met doden en zwaar gewonden. Dan krijgt Connexion ook de schuld. Door dit soort opmerkingen kan niemand het ooit goed doen..!! Chapeau Connexion om dit soort moeilijke beslissingen te nemen en uit te voeren.

 • willemlely

   

  Het is gewoon niet glad. Wat leven we toch in een angstcultuur.

  reageer
 • Dick

   

  Tja dat krijg je door dat code gedoe. 30 jaar terug keek je gewoon goed uit je doppen en leerde je het wegdek lezen. Nog nooit ben ik overvallen door gladheid, hooguit wat verlaat omdat ik toch maar wat rustiger aan moest doen.

 • Robert

   

  Wil je van Dronten naar Harderwijk? Geen probleem! Eerst moet je met trein naar Zwolle en dan terug naar Harderwijk... Ik was bijna 1 uur staan om te wachten bij Bremerbergweg bushalte. Geen informaties bij de bushalte...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart

   

  Wat ik dan wel raar vind, als je van lelystad naar emmeloord wil nu zegt connexxion dat je over heerenveen moet met de trein en vanaf daar met de bus van Arriva (!) Naar emmeloord. Daar is de ijzel nog heviger maar dat kan dan weer wel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert