Meer oog voor Almeerse mantelzorgers

ALMERE
Omdat een groot deel van Almeerse mantelzorgers overbelast is wil de gemeente dit jaar meer aandacht besteden aan de rol van mantelzorgers.

Bijna 2.000 Almeerders zijn geregistreerd mantelzorger en zorgen voor bijvoorbeeld een familielid of iemand in hun directe omgeving. Volgens de gemeente Almere ligt het daadwerkelijke aantal mantelzorgers op zo'n 11.000.

Wethouder René Peeters wil dat meer mantelzorgers zich aanmelden bij de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA). Ook wil hij dat de wijkteams meer oog krijgen voor de rol van mantelzorgers in hun wijk. Donderdagavond bespreekt de gemeenteraad het voorstel van Peeters.

reacties (5)

 • Hans

   

  Helemaal mee eens. Mijn moeder is in een verzorgingshuis. Ik, de zoon, kan niets goed doen. Ik ben gewoon de pispaal. Verder doet iedereen alles goed. op deze manier ga je er wel aan onderdoor. Waar krijg ik hulp ? ? Inderdaad nergens. Dus, een probleem erbij.

  reageer
 • Hans

   

  Er is er meestal 1 de pispaal. Dat is degene die het meeste doet. Die mantelzorger gaat er ook meestal aan onderdoor. De overige familie is dan altijd top.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Helemaal waar, ken ook een mantelzorger welke op de nalatenschap aasde de hulpbehoevende was een prooi voor dit heerschap, gelukkig zijn deze mensen niet allemaal zo de liefde naar de mens is nog aanwezig in deze samenleving, maar ook deze mensen worden al jaren geconfronteerd met het slechte voorbeeld van onze managers/overheden.

  reageer
 • johan54

   

  Vergeten worden de zorgvertegenwoordigers die ontzettend veel moeten doen voor hun familielid die in een verzorgingshuis verblijft. Daar gaat meer tijd inzitten dan je denkt. Die groep wordt totaal vergeten.

  reageer
 • Nico

   

  Wanneer je bij het wijkteam aangeeft hulp nodig te hebben is het kennelijk belangrijker wat de patiënt nog voor een ander kan doen dan de hulpvraag zelf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert