D66 wil experimenteren met openingstijden winkels

ALMERE
D66 Almere wil de verplichte sluitingstijden voor winkels afschaffen. De politieke partij vindt de door de overheid opgelegde openingstijden niet meer van deze tijd.

D66 vroeg in november al eens naar de mogelijkheid om de winkeltijden vrij te geven, maar kreeg toen van de wethouder te horen dat dit niet mogelijk is.

In Amsterdam is nu een proef gestart waarbij winkeliers zelf bepalen wanneer ze open zijn. D66 wil nu weten of zo'n proef ook in Almere mogelijk is.

[https://localfocus2.appspot.com/56938273b18f8]

reacties (16)

 • Pzaal

   

  Graag ook open op maandag ochtend. Het is toch van de zotte dat ze pas om 1 uur smiddags openen?

  reageer
 • -Z-

   

  Ongelooflijk hoe D66 Almere de laatste tijd over de rug van anderen zichzelf profileert. Degenen om wie het gaat wordt niks gevraagd, D66 richt zich POPULISTISCH over hen heen tot de mainstream massa van individualisten. Winkelpersoneel, transgenders of ouderen: D66 weet wat goed is en bepaald wel. Schaam jullie, fractieleden in de gemeenteraad !! Bemoei je niet met anderen, kom niet ongevraagd op voor anderen. Blijf weg met je vrijblijvende, profijtelijk op jullie zelf gerichte wanvoorstellen en bemoeizucht over anderen.

  reageer
 • Julia

   

  Al die negatieve reacties lijken eerder op een kruideniersmentaliteit. Wij hebben het over Almere. Grote stad en niet de dorpen in de Flevopolder. En inderdaad gaan we naar een 24 uurs economie toe. Ze hoeven niet om 0900 open te gaan en om 1800 dicht. En een chaos wordt het niet want men past zich aan elkaar aan. Als men op vakantie is in het buitenland vindt men het de normaalste zaak van de wereld dat winkels savonds open zijn. 7 dagen per week. Wat te denken van personeel van dienstverlenende bedrijven? die staan voor ons ook 24/7 klaar. Wees een beetje modern en ga met de tijd mee.

  reageer
 • Joop

   

  haha, wat een kortzichtige reacties hier weer. De ondernemer die inspeelt op de veranderingen in de maatschappij en open id als de tweeverdieners tijd hebben spint hier garen bij. Daar hoef je geen 66 uur voor open te zijn. Ik heb eens een winkel op donderdag ochtend dichtgedaan en op maandag hele dag open omdat maandag klanten voor niets kwamen en op donderdag was de winkel leeg. Went heel snel voor iedereen. En wil je dat niet, dan ook niet zeuren dat je het aflegt tegen internet winkels.

  reageer
 • Jos

   

  En het zijn de lui van de D66 die straks in de avond en in het weekend gaan winkelen, maar als de partij winkel dan ook 24/7 open moet, heb je roering in de tent, nee dat kan dan niet, en het gemeentehuis en alles van de overheid gaat ook niet 24/7 mee. Stelletje hypocrieten in Den Haag!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan R. Bakker

   

  D66 heeft de VVD al lang rechts ingehaald sinds minister Weijers met zijn pleidooien voor de 24-uurs economie. En als het aan mannetje Pechthold ligt wordt binnenkort de hele AOW afgeschaft (hebben die lui toch niet nodig) en stroomt de arbeidsmarkt dus vol met 65 plussers die noodgedwongen weer een baantje moeten zoeken, dus lekker goedkoop personeel voor de nachtelijke uurtjes etc.

  reageer
 • De Vries

   

  En schaf dan ook gelijk alle CAO's af van het personeel. Winkels zijn al zo vaak open. Zelfs met de Kerst. Belachelijk. D66 denkt niet aan het personeel.

  reageer
 • Joop

   

  Je bent vrij om wel of niet ergens te werken of als je nergens tevreden bent voor jezelf te beginnen. Ook ben je vrij om apathisch te blijven hangen en zeuren tot die winkel failliet gaat omdat je vind dat elke ondernemer een sociale werkplaats Is. En dan heb je ook niets...

 • KC

   

  Kleine winkeliers kunnen echt niet 7 dagen per week open en de grote wel. Maar de groten betalen hun personeel geen over werk. Dus dit gaat over de ruggen van het personeel. Zij krijgen echt geen 150% op de zaterdag of 200% op de zondag. Zij ondervangen dit door nul contracten of parttimers.

  reageer
 • ron

   

  in andere landen kom je zoveel diverse constructies tegen: zondagochtend wel of niet open (vooral bakkers) zaterdagmiddag vanaf 12.00 -13.00 al voor het hele weekend dicht door de week 1 a 2 uur of nog langer voor lunchpauze of siësta dicht. tot 21.00 uur open. maar vaak gebonden aan de grootte van de plaats of de grootte van het personeel.

  reageer
 • Jos

   

  Eerst hebben ze de zondagen van het winkel personeel afgenomen en nu de volgende stap, een 24 uurs economie, kon je van te voren voelen aankomen. Hele gezinnen straks verwoest, want wie kan er in de nacht gaan werken? Juist, de goedkope krachten met flex contract. En dan nog te bedenken dat de faillissementen je nu om de oren vliegen. Wat een flut partij die D66, om te kotsen.

  reageer
 • Tsja het zal de D66 niet zijn wat een redders in nood. Maak je druk over andere problemen hier in plaats van deze onzin.

  reageer
 • Cor

   

  Meest slechte actie van het jaar. Veel ondernemers kunnen de kosten van het openhouden van de winkel dragen. Als een deel open gaat moet je wel mee, dus ng meer verwarming, elektra, personeelslasten en je eigen vrije tijd ben je kwijt. En wordt de stad dan wel zo veilig, nee overvallers krijgen meer gelegenheid, immers zullen maar een aantal winkels open zijn. Maar ook voor mij als client, wil iets kopen en dan maar naar de stad, shit die winkel is niet open. Gaat je parkeergeld en ja ook het verbruik van de auto, of openbaar vervoer. Geef mensen een duidelijkheid. Vaste tijden en daar kunnen we het echt wel mee doen.

  reageer
 • schaapjes

   

  Vraag in Amsterdam maar wat kleine specialistische winkels hiervan vinden. Enkel de grote ketens profiteren hiervan want voor hun is dit makkelijk te realiseren. Het aanbod zal nog verder verschralen. Op naar eenheidsworst.

  reageer
 • Kaassie

   

  Helemaal mee eens. Als je niet meer van op aan kan of een winkel nu wel of niet open is: dan ook de laatste aankopen via Internet. Dit zullen meestal de specifieke dingenzijn, waardoor de kleine, speciale winkels nog meer verdwijnen. Fun-shoppen is er dan niet meer bij.

 • willem-stad

   

  Een winkel is 7 dagen per week open en 59 uur per week. Daarbij nog 7 uur (halfuur voor en na openingstijden) rekenen. Dat betekent dat als de assistente of bedrijfsleider zelf ziek is of op vakantie, dat de leidinggevende 66 uur per week draait. Gemiddeld staat een leidinggevende 50 uur per week in een winkel ,waarvan 38 uur (slecht) betaald en de pauzes schieten er heel vaak bij in. Nog meer open ,omdat een zaak als Primark wel 250 man personeel heeft en 30+ leidinggevenden ? Ondoenlijk.

  reageer
 • Sofie

   

  Dat word een allergaartje dan als ze het zelf bepalen die is open die is dicht een beetje structuur kan geen kwaad en wie gaat het personeel betalen de kleine ondernemer kan dat niet dus niet handig en ze zijn al 7 dagen open waar is het sociale leven van deze mensen dan word het dan slapen werken en werken slapen ik zou zeggen kansloos maar ja wie ben ik.

  reageer
 • Julia

   

  Eindelijk.......de winkeltijdenwet mag op de schop. Laat iedere winkelier/ondernemer zelf de openingstijden bepalen. Toch te zot voor woorden dat een overheid zich hiermee moet bemoeien!

  reageer
 • Kees

   

  Doet de overheid het niet, doet de verhuurder het wel. Vaak worden in huurcontracten verplichte openingstijden opgenomen omdat de verhuurder wil dat alle winkels zoveel mogelijk open zijn. De doodsteek voor een kleine ondernemer die dat niet kan. En juist de kleine ondernemer is nog het enige boeiende in de meeste winkelcentra. Ik ben trouwens wel een voorstander van verschuiven van winkeltijden. Om al 9.00 open op een doordeweekse dag en om 18.00 alweer dicht is natuurlijk wat onzinnig.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert