Man laat zijn hond agent bijten

DRONTEN
De politierechter in Lelystad heeft een 27-jarige man uit Dronten veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De man liet in november zijn hond een agent bijten.

De politie zag de man 's nachts over straat lopen met gereedschap, een mijnwerkerslampje en een rugzak. Dat was vlak bij zijn woning. Agenten wilden de Drontenaar controleren, maar hij weigerde mee te werken. Bij de aanhouding verzette de man zich. Hij zag kans de deur van zijn woning te openen waardoor zijn hond naar buiten kon komen. Die beet de agent in zijn schouder.

De politierechter concludeerde dat het handelen van de Drontenaar een doelgerichte actie tegen de agenten was.

reacties (8)

 • Tom

   

  De " beste man" had gereedschap, mijnwerkerslampje en een rugzak. In de nacht op straat. Is geheel onverdacht natuurlijk...... Maar goed, dan weet je de voordeur van je huis te openen en je weet als onschuldige ' beste man' natuurlijk niet dat je een hond in huis hebt die bijtgraag is. Alleen dat laatste al.... Als hij heel veel geluk heeft wordt zijn hond niet afgemaakt en dat had hij zich moeten realiseren. En het had zeker voorkomen kunnen worden als hij de aanwijzingen van de politie opgevolgd had. Doet er niet toe of hij het er mee eens was, vecht dat later maar uit.

  reageer
 • Knowitall

   

  De beste man liet zich netjes fouilleren, ondanks dat hij het er niet mee eens was. De agenten besloten hem toch mee te willen nemen naar het bureau, ondanks ze niks vonden en hij voor zijn eigen huis stond. Daarna is het pas geëscaleerd. Ik denk dat het van beide kanten fout is gegaan en dus ook voorkomen had kunnen worden.

  reageer
 • Kees

   

  Iets met feiten en omstandigheden misschien? Zoals exact omschreven in het wetboek?

  reageer
 • Peter

   

  Als je goed leest wilde meneer niet meewerken. Politie zal wel om z'n legitimatie gevraagd hebben. En dat ben je nou eenmaal verplicht om te tonen. Niet meewerken is meegaan.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Waarom moest de man bij zijn eigen huis aangehouden worden? Het is een misverstand bij de politie te denken dat je mensen overal zomaar als verdacht kan beschouwen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • andy

   

  Wat een straf zeg ongelooflijk

  reageer
 • Moo

   

  Daar komt de dader mooi mee weg. . ..Dat zijn toch geen straffen meer......

  reageer
 • Drontense

   

  En de hond kan er niks aan doen. Zijn baas heeft hem verpest hopelijk krijgt hij zijn hond ook niet weer. Ik kan die hond naar een liefdevol gezin.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert