Wat te doen tegen Blue Monday?

FLEVOLAND
Het is deze maandag de meest deprimerende dag van het jaar, ook wel bekend als Blue Monday. Dit fenomeen is ooit bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Waarom voelen we ons in deze tijd depressief? Dit komt onder meer door het weer, vakanties die heel ver weg lijken en mislukte goede voornemens. Oud-huisarts Herman Linzel uit Almere Stad grijpt Blue Monday graag aan om aandacht te vragen voor het verschijnsel depressiviteit. Beluister het interview!

Omroep Flevoland zet een aantal tips op een rij om op Blue Monday wél vrolijk te zijn!

- Het is schitterend weer! Ga naar buiten met je camera/telefoon en maak een mooie wandeling. Zo kun je in Almere nog steeds de winterse wollen wanten wandeling lopen. Dit is een speurtocht waar met wanten een route is uitgezet in het Vroege Vogelbos in Almere.

- Zijn je goede voornemens jammerlijk mislukt? De sportschool nooit van binnen gezien en ook je dieet is naar de knoppen? Waarom begin je niet gewoon opnieuw? Blue Monday kan een uitgelezen kans zijn om je goede voornemens weer op te pakken. Dus probeer opnieuw te stoppen met roken, werk aan je conditie of laat dat taartje staan.

- Kijk alvast naar leuke vakanties! Een van de redenen dat Blue Monday zo deprimerend is, komt door het feit dat de vakanties nog zo ver weg lijken. Waarom niet alvast wegdromen bij mooie zomervakanties en naar mooie reizen kijken? Wellicht vrolijken de mooie locaties waar je naar toe kunt en de dagdromen over prachtige zonsondergangen je op!

- Negeer het volkomen. Wat kan jou het schelen dat ooit iemand is die heeft bedacht dat het vandaag Blue Monday is? Doe gewoon alsof het een maandag is als alle anderen en ga de nieuwe week vol frisse moed tegemoet!

reacties (6)

 • Sjaak

   

  Dat blue Monday is gewoon een fabeltje wie daarin gelooft hij heeft ze allemaal niet goed op een rijtje.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik houd niet van die 5 minuten durende telefonische adviezen, en zeker niet van een (oud) huisarts.

  reageer
 • Hans

   

  Dit is psychologie van de koude grond. En aangepraat!

  reageer
 • Bertus

   

  God geeft ons weer zo een mooie dag, die wil ik happy monday noemen. Ervaart u dat niet zo ?? Probeer God een te leren kennen.

  reageer
 • Ikke

   

  Heeft die man ons toch maar mooi op bleu monday zo'n zonnige dag gegeven ! Goeie man! Of ga ik toch maar denken aan metereologisch toeval

 • Vind elke maandag blue monday....weekend lijkt heel end weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wilco

   

  Heb het gevoel dat het voor mij bijna iedere dag een blue Monday is. Alle dagelijkse ellende in de maatschapij, je wordt geleefd,er is geen saamhorigheid meer, de financiële plukkers, de regering die doet waar ze zin in hebt,en vooral lak heeft aan het volk die op hun hebben gestemd. De als maar stijgende kosten, de vluchtingen crisis, voel me opgejaagd in mijn eigen land. Ja, deze dag, en vrijwel alle dagen van het jaar beschouw ik als een blue Monday. Ik vrees voor de toekomst van mijn kleindochter.

  reageer
 • Yellow

   

  Hij heeft een heel zwaar leven, echt waar.....

 • Arjan

   

  Gut Wilco, jou hele ellendig Blue Monday en de rest van je misère wordt veroorzaakt door een ander. Wat een ellende voor jou. Ik zou zeggen, wacht niet tot een ander je rozenblaadjes toe gooit maar maak zelf wat van je leven. Want dit is wel erg gemakkelijk zo. Geef jezelf een schop onder je kont. Niet een ander bepaalt hoe jouw geluk eruit ziet, dat doe je zelf. Een goed begin voor jou? Zeg eens een maandje je internet op.

 • Jaap

   

  Wilco,Wilko neem eens borrel. Dan ziet de wereld er heel anders uit. Nu ben je jezelf en een ander tot last. Pessimisten hebben vaak gelijk maar optimisten hebben een beter leven.

 • Jan

   

  Ik pas lekker op mijn kleindochter op, heb een appeltaartje op en zie dat de zon schijnt! Mooi toch?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert