Nieuwe kleding-inzamelingsactie voor vluchtelingen

LELYSTAD
Het Rode Kruis in Lelystad start een nieuwe kleding-inzamelingsactie voor vluchtelingen. Vorig jaar was er een actie georganiseerd door het Rode Kruis, Leger des Heils en de gezamenlijke kerken en moskeeën. Die inzameling leverde heel veel kleding en schoenen op.

Maar naar nu blijkt is er een tekort aan herenkleding maten S en M. Nodig zijn truien, broeken, t-shirts, ondergoed en sokken. Ook is er een tekort aan schoenen in de maat 37 t/m 43.

Mensen die kleding over hebben en die willen doneren aan vluchtelingen kunnen op 30 januari terecht bij het Rode Kruisgebouw aan de Wigstraat in Lelystad. De inname is tussen 10:00 en 13:00.

De uitgifte van kleding aan de vluchtelingen is in de zogeheten Welkom Winkel in de wijk Botter. Volgens een woordvoerder van het Rode Kruis zal kleding de komende tijd nodig zijn. Veel vluchtelingen stromen door naar asielzoekerscentra. Hun plek wordt dan ingenomen door anderen.

reacties (5)

 • Gezond en geluk

   

  Snap de meeste mensen wel altijd acties voor vluchtelingen en terecht maar wanneer gebeurd eens een actie voor mensen die met het minima moeten rond komen geen geld hebben voor voedsel voedselbank die ze weigerd te helpen kinderen die geen normale jas hebben geen eten daar gebeurd niks voor dus reactie is normaal hoor en elke keer met de vergelijking komen met de oorlog van vroeger alstublieft stop daar mee Nederlanders en waar vandaan dan ook ieder heeft recht op normaal stres loos leven met voedsel en welvaart maar verdeel het wel goed niet zo als nu overal hoor ik alleen vluchtelingen er zijn nog zo veel mensen geboren in Nederland die vergeten wordt help die nou ook eens hebben ze recht op iedereen mag wel eens kijken naar zich zelf met al die hebzucht

  reageer
 • Zorgzame Nederlander

   

  Ik dénk aan mijn eigen volk. Ik ben een mens. Dat zijn zij ook. Dus..... Het gros van de vluchtelingen is daadwerkelijk wat het woord zegt: ge-vlucht. Als onze opa's en oma's net zo waren behandeld in de tweede wereldoorlog, als sommige Nederlanders reageren op de vluchtelingen, dan zouden wij er misschien niet eens zíjn!

  reageer
 • lelystad

   

  Dus jij brengt je oude kleding keurig naar de kledingbank of leger de heils!

  reageer
 • Nn

   

  Moet denk ik wel nieuwe merkkleding zijn?

  reageer
 • Tsja

   

  Ik gooi mijn kleding gewoon in de vuilnisbak.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert