Reddingsplan in de maak voor kunstcentrum Corrosia

ALMERE
De gemeenteraad en het college van b en w in Almere willen kunstcentrum Corrosia in Haven definitief redden. Dat bleek donderdagavond tijdens de politieke markt.

Als gevolg van bezuinigingen kampt het centrum al jaren met een tekort. Voor vorig en dit jaar was het probleem opgelost met een extra subsidie van 200.000 euro. Een maand geleden waarschuwde directeur Ronald Venrooy de deuren te moeten sluiten als er geen oplossing komt voor 2017 en de jaren erna.

Op initiatief van de VVD en D66 komt er een structurele oplossing voor Corrosia. Wethouder Frits Huis beloofde de gemeenteraad dat er een regeling komt. Waar hij het geld vandaan haalt, is nog niet duidelijk.


reacties (7)

 • -Z-

   

  De heer Huis zal zich waarschijnlijk wel bedenken. Hij zal een onmogelijk voorstel doen, en de raad het laten beslissen. Hopelijk, anders verdwijnt er nog meer geld uit het niet-voor-Corrosia-bestemde-maar-wel-daar-aan-verkwiste-geld potje cultuur.

  reageer
 • -Z-

   

  Twee jaar heeft de heer Venrooy de tijd gehad zijn begrotingsgat te dichten. Of hij heeft niks gedaan en houd zn handje gewoon nu op (want oh oh de tijd dringt). Of hij heeft zn stinkende best gedaan, maar blijkt dat niemand het ziet zitten geld in Corrosia te steken. Laat D66 de heer De Jong maar trots zijn: het is natuurlijk een compleet lachertje. Misschien zou de raad eerst eens een lijstje moeten krijgen van de heer Venrooy wie hij wat allemaal gevraagd heeft de afgelopen twee jaar. Om inzicht te krijgen in het waarom van de mensen/organisaties die GEEN geld in Corrosia wilden steken. Om zeker te weten dat in twee jaar er WEL moeite is gedaan, en niet zielig afgewacht tot ''het water aan de lippen staat''.

  reageer
 • Fritz

   

  Foto's maken van deze kunst en zet ze op een website tegen een beperkt tarief. Origineel en gebouw verkopen en subsidies terug laten betalen. Waarom iedereen mee laten betalen voor een hobby van heel beperkt groepje mensen.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Oh ..... Daar is wel geld voor te vinden maar vorr die tal van houten bruggen niet. Ik wil bruggen en geen linkse poppenkast.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dr Jake, VVD en D'66 zijn niet de echte linkse partijen toch

 • Kees

   

  Er zijn heel veel bruggen die samen heel veel miljoenen hebben gekost. Dus daar is prima geld voor.

 • KC

   

  Het geld komt waar schijnlijk bij hem van het niet onderhouden van bruggen, riolering, groen, e.d.

  reageer
 • Steven S

   

  Nonsens. De gemeente heeft voldoende budget voor onderhoud en hoeft niets af te staan voor cultuur wat uit zijn eigen begroting betaald zal worden.

 • laat alle reacties zien
 • Reactie

   

  Probeer eens meer commercieel te programmeren. Bijvoorbeeld try outs voor de bekende namen. Of kleine concerten voor een jonge(re) doelgroep. Of sponsors uit bedrijfsleven. Of "vrienden van corrosia". Probeer het woord subsidie eens een maand niet te gebruiken. Of stuur anders iedereen naar huis die een bovenmodaal salaris heeft.

  reageer
 • Koos

   

  Helemaal mee eens.

 • Pzaal

   

  Als ze op deze locatie meer bezoekers trekken? Waarom dan niet laten zitten? Het gebouw staat anders toch leeg.!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert