OM: Vier vrouwen slachtoffer aanranding

ALMERE
Vier vrouwen zijn volgens het Openbaar Ministerie het slachtoffer van aanranding door bewoners van het azc, eind september in Almere. Twee vrouwen zagen ervan af om aangifte te doen. De officier van justitie heeft besloten om in die twee zaken geen vervolging in te stellen en daarmee de wens van de slachtoffers te respecteren.

Twee vrouwen deden wel aangifte. In deze twee zaken ziet de officier van justitie op basis van het onderzoek door de politie voldoende bewijs tegen twee van de vier mannen. Die worden vervolgd voor aanranding. Dit tweetal, van 18 en 20 jaar, staat op 9 februari voor de rechter in Lelystad.

Vervolging zonder aangifte
Het Openbaar Ministerie stelt dat het mogelijk is om zedenfeiten waarvan geen aangifte is gedaan, wel te vervolgen als er voldoende bewijs is. Als het bij de aanranding gaat om betasten boven de kleding, is het gebruikelijk om af te zien van vervolging als het slachtoffer geen aangifte wil doen.

Geen aangifte na gesprek
Politie en het OM benadrukken dat het slachtoffers altijd vrij staat om aangifte te doen. Eén van de slachtoffers dat afzag van aangifte is een 17-jarig meisje. Zij is samen met haar moeder op het politiebureau geweest voor een gesprek, waarin de mogelijkheden zijn besproken. Zij besloten geen verklaring af te leggen of aangifte te doen. Ook het andere slachtoffer zag zelf af van een aangifte.

reacties (10)

 • Chris

   

  Ik vraag me af wat er in het gesprek zoal gezegd is door de politie om ze zo ver te krijgen om af te zien van aangifte. Ik krijg daar toch een beetje een naar gevoel bij.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Vreemd dat de ouders in de pers zo boos doen terwijl ze zelf besluiten geen aangifte te doen. Wat is het probleem? Men wil de mensen laten vervolgen zonder bewijs en aangifte?

  reageer
 • Ikke

   

  Sta helemaal achter je mening.

  reageer
 • Ton

   

  Zou ik zeker doen, neem dan meteen uw "eigen volk" mee. In Nederland zijn één op de vier meisjes en één op de zes jongens beneden de 18 jaar slachtoffer van incest of seksuele intimidatie. 45% van de Nederlanders is met huiselijk geweld in aanraking geweest, hetzij als slachtoffer dan wel als getuige. Ik wil hier beslist de gepleegde aanranding niet bagatalliseren, dat dient zeker aangepakt te worden. Een fijn en veilig weekend iedereen.

  reageer
 • Ikke

   

  Misschien moeten we zelf voor ons eigen volk opkomen. We kijken allemaal toe. Wie het ook doet het moet ophouden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  nou ik hoor het OM al weer toeteren 9 februari en de rechter net zo vinger omhoog met de mededeling een taakstrafje van 40 uur en mag je niet meer doen ga maar terug naar het azc .

  reageer
 • Jan

   

  Westerse vrouwen zijn lustopwekkend? Onder welke steen kom jij vandaan gekropen?

  reageer
 • Rob

   

  Dit is nog maar het begin, die lui kennen geen normen en waarden, in het land van herkomst zijn vrouwen vaak helemaal niets waard en ze pakken daar wat ze pakken kunnen dus dat doen ze ook hier. Oplossing is simpel, weten ze het is dan per direct asielverzoek nietig verklaren en enkele reis retour land van herkomst. Dus op het vliegtuig ermee punt.

  reageer
 • frenky

   

  Strak duurt opsporing verzocht geen klein uurtje maar een dag. Om onze vrouwen en dochters veilig te stellen. Wie wat flikt,of steelt per direct terug. Te lief in Nederland. .er zal niets gebeuren,20 uur werkstrafLet maar op

  reageer
 • Nastradamus

   

  Wen er maar aan, mannelijke asielzoekers hebben ook hun testosteron westerse vrouwen zijn lust-opwekkend en lusten wel een mooie bronskleurige man, kijk maar om je heen. Het is alleen het aantal mannen wat nu de markt overspoelt welke nu voor problemen zorgt. (net als in de jaren zestig/zeventig van de vorige eeuw) En als wij Nederlanders anders het hadden gewild dan hadden wij zelf nagedacht inplaats de stemwijzer te laten denken en kiezen. We moeten er nu mee dealen, voor maatregelen is het te laat deze mensen ook de mensen welke nu achter het gerechtelijke hek staan lachen onze uit om onze nativiteit maar ook de politieke kennis en wil ontbreekt, gezien de uitlatingen van onze gekozen regenten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert