Straatpraat: Bellende klanten moeten worden overgeslagen!

ZEEWOLDE
Steeds meer winkeliers kiezen ervoor om bellende, Whatsappende of sms'ende klanten over te slaan. Deze drastische maatregel moet mensen fatsoen bijbrengen.

Ook blijkt dat veel winkeliers er moeite mee hebben om verplicht mee te luisteren met andermans gesprekken.

Vindt u dat bellende klanten moeten worden overgeslagen, vroegen we in Zeewolde.

reacties (12)

 • Kitty

   

  Ooit stond ik bij de kassa van een fastfoodrestaurant. Voor mij bestelde iemand een consumptie, maar was verder erg druk met haar telefoon. Toen de bestelling klaar was, liep ze zonder iets te zeggen met haar bestelling weg... Ik heb toen heel erg hardop de kassadame namens het wicht hartelijk bedankt... Ik kreeg nog net geen applaus van de overige aanwezigen... Het is gewoon asociaal als je in een winkel de cassière of in het OV een buschauffeur gewoon negeert. Het minste is een goedendag / bedankt. En laat die telefoon gewoon even voor wat die is.

  reageer
 • -Z-

   

  Ja, bellen appen of welke blik ook richting het schermpje is voor mij altijd reden om die persoon direct te vergeten als ik in gesprek ben. Winkeliers mogen dat soort ikke ikke klanten van mij zelfs de winkel uit zetten, immers: app je bestelling gewoon via je schermpje ! En al die non-interessante prive kletspraat is al helemaal afschuwelijk om aan te moeten horen. Vertellen dat je over 5 minuten thuis komt ... bah.

  reageer
 • ron

   

  een beetje flexibeler denken over dit ongewenste gedrag en met je tijd meegaan zou ook kunnen.... koptelefoon op zodat je anderen niet lastig valt .... verandering van de maatschappij deugd blijkbaar toch nooit.

  reageer
 • Richard Woudenberg

   

  Eerdere reacties kan ik begrijpen. Het is niet alleen verstandig maar ook fatsoenlijk in het sociale verkeer echt contact te hebben. Gisteren zag ik het weer ouders met hun 3 kids op stap en beide eigenlijk alleen maar kijkend op hun smartphone. En het raar vinden dat de kinderen onwenselijk gedrag vertoonden.

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Ideaal, als ik bij een webwinkel wat bestel, kan ik gewoon blijven bellen terwijl ik met een medewerker aan het chatten ben... Bijkomend voordeel is dat ik niet door het saaie centrum van Zeewolde hoef te banjeren... Het is maar hoe je het bekijkt!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Judgenl

   

  Vreemd dat in het filmpje alleen de oudere generatie wordt geïnterviewd? Die zijn nog beetje van de oude stapel. Het is idd niet netjes om te bellen of appen, maar de winkels klagen al over weinig omzet dan is dit niet de goede aanpak!

  reageer
 • Barbara

   

  Met deze vraag hoeft in wezen niemand op straat te worden lastig gevallen, dat valt net zo goed onder milieuvervuiling als dat het bellen voor een andermans snufferd in winkels of in openbaarvervoer valt onder gebrek aan fatsoen en versnippering van energie.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik vind het zo een vreemd gedrag. Je kan toch het telefoontje even uitstellen of stop zetten. Het meest erg ik me nog aan die grote koptelefoons met het geluid op stand 100..... Fatsoen bij brengen en bellende klanten zijn dus geen koning.

  reageer
 • ojee

   

  doe ik al jaren, als je telefoontje belangrijker is mag je op mij wachten en als ze dan er een opmerking over maken is nog het mooiste !!

  reageer
 • schaapjes

   

  Goede zaak, ik neem bewust mijn telefoon niet mee als ik ergens heen ga. Alleen bij lange trein of autoritten als er iets mis gaat. Een verademing, kan het iedereen aanraden.

  reageer
 • Gatso

   

  Als ze instappen met telefoon aan het oor heeeeeel snel optrekken.

  reageer
 • piet

   

  het gebeurd ook in de bus als ze binnen komen zeggen ze niks zijn aan het bellen er kan geen woord van af maar ik moet ze meenemen mag ze niet laten staan ze leren het toch nooit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert