Eigenaren Horsterwold willen bouw chalets stoppen

ZEEWOLDE • Vr 15 januari 2016 | 17:22 • Vrijdag 15 januari 2016 | 17:22
De eigenaren van vakantiepark Horsterwold in Zeewolde hebben voor de rechter geprobeerd de bouw van 150 chalets voor arbeidsmigranten tegen te houden.

De huisjes moeten tegenover hun bungalowpark aan de Bosruiterweg komen te staan. De eigenaren van Horsterwold vrezen dat de waarde van hun vakantiewoningen daalt als er straks chalets voor arbeidsmigranten staan én een asielzoekerscentrum.

De rechtbank doet op 29 januari uitspraak. Ondertussen is de bouw van de chalets al begonnen. Als de rechter besluit dat ze er niet mogen komen, moeten de huisjes alsnog worden weggehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • ViKing79

    Za 16 januari 2016 Zaterdag 16 januari 2016

  Als de eigenaren hun 'vakantiewoningen' nu eens beschikbaar stellen of verhuren aan het COA. Dan worden de chalets niet gebouwd en verdienen de eigenaren van Horsterparc er ook nog wat aan. Oh nee, dat kan niet......ze bewonen hun vakantiewoning zelf permanent.

  reageer
 • Willow

    Za 16 januari 2016 Zaterdag 16 januari 2016

  Oh en wat betreft je snuggere opmerking over het beschikbaar stellen van de woningen aan het COA. We MOGEN onze woningen niet permanent verhuren, en iets zegt me dat die mensen er toch permanent gaan wonen verderop...

 • Willow

    Za 16 januari 2016 Zaterdag 16 januari 2016

  Is dit niet iedereen over 1 kam scheren? NIET het hele park wordt permanent bewoond!!! Bleh ik wordt hier zo moe van hè! En iedereen die dat wel doet kan erop wachten dat ze binnen niet al te lange termijn eruit gedwongen worden via een dwangsom van 5000 euro per maand. Ik ben benieuwd of dit bij de polen ook gaat gebeuren.... maar dat zal wel niet. Wij mogen er niet wonen, maar 500 meter verderop worden ze met open armen ontvangen en krijgen nog geld toe ook!. Ik ben helemaal voor opvang van oorlogsslachtoffers hoor, maar het is wel een beetje jammer dat de rechtmatige bewoners van dit land het zo moeilijk gemaakt wordt door in dit geval de gemeente Zeewolde.

 • Paul

    Za 16 januari 2016 Zaterdag 16 januari 2016

  Niet zo moeilijk doen...We willen die vluchtelingen niet! Mensen die daar Nederland komen voor gratis geld, woningen en flink gebruik gaan maken van ons sociale stelsel. Ik snap dat we vluchtelingen onderdak geven tijdens oorlog maar is de oorlog voorbij daarna snel weer terug. Ook al heb je hier kindjes gemaakt en eten ze brood met pindakaas. Ook al heb je hier een Nedrlandse vrouw gescoord. Gewoon terug!

  reageer
 • Sven

    Za 16 januari 2016 Zaterdag 16 januari 2016

  Wat zou u doen als je nu in Sirie zou wonen met je gezin? En hoe zou u het vinden als u dan wordt uitgekotst zoals u nu doet. Als je je hele en houwe achterlaat en hier heen komt om je gezin veiligheid te bieden, dan kom je hier voor gratis geld? Ik denk het niet. Ik durf er om te wedden dat het gros van demensen die dit soort zaken roepen zich zelf schuldig maken hieraan en de vluchtelingen als excuus gebruiken. Ik zou mezelf eerst eens proberen te verplaatsen in de vluchtelingen voordat je dit soort onzin roept.

 • kees

    Vr 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016

  Laten de eigenaren van het vakantiepark zich eerst zelf aan de wet houden en de vakantiewoning niet permanent bewonen.

  reageer
 • Jan

    Vr 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016

  Ruim baan voor arbeidsmigranten en asielzoekers. Eigenaren recreatiewoningen worden vervolgd en dwarsgezeten. Meten met twee maten heet dat geacht gemeentebestuur en heer Gorter.

  reageer
 • Zeewoldense

    Vr 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016

  Vind dit allemaal zo belachelijk waarom moet en zal alles aan dat ene weggetje moeten komen en een villapark en een polen hoten en een azc zeewoldd kwa oppervlak 1 van de grootste gemeenten maar nee alles moet aan de bosruiterweg scouting nederland koopt een mooi stuk grond midden in het bos het kan dus wel zeewolde loopt van lelystad tot de eemhof en nog veel verder maar nee gorter wil alles aan 1 weggetje snap er niks meer van

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

    Vr 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016

  Ik verwacht dat de eigenaren de komende twee weken hun geld zien verdampen. Een kansloze rechtzaak.

  reageer
 • Rob

    Vr 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016

  De meeste mensen die een vrijstaande woning bewonen wonen daar illigaal voor de Gemeente Zeewolde, dus ze moeten daar niet klagen

  reageer
 • tjoep

    Vr 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016

  waar heb jij die kennis vandaan? t halve park is nog bouwkavel, omdat het puur vakantiepark moet zijn, dat kost pas een smak geld. Enne je vakantiehuis verhuren met een polenhotel en een AZC aan de overkant, ik denk echt dat dat niet gaat werken. Dus het kost de eigenaren geld. Of ze er nu wel of niet wonen (wonen mogen ze er een beperkt deel van het jaar). En ook dat woongenot wordt beperkt.

 • Car

    Vr 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016

  Zielig voor de eigenaren van de chalets. Ik hoop dat ze gelijk krijgen van de rechter maar ik verwacht van niet en het doel allang bepaald is en de belastingbetaler weer in het ongelijk gesteld wordt. Alles voor de vluchtelingen weet u nog?

  reageer
 • Knielus

    Vr 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016

  Groot gelijk die mensen! Welke slimmerik achter een bureau komt erbij om precies daar de o zo geliefde vluchtelingen te plaatsen.? Elk normaal mens die daar een chalet zou hebben zou daar toch bezwaar tegen hebben. Deze mensen hebben het volste recht om bezwaar aan te tekenen, maar iedereen denkt het maar slechts een paar mensen durven het te zeggen zoals zoveel kwesties wat met de vluchtelingen te maken heeft!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert