Azc Zeewolde bijna klaar voor opvang asielzoekers

ZEEWOLDE • Di 5 september 2023 | 16:34 • Dinsdag 5 september 2023 | 16:34

De eerste bewoners van het asielzoekerscentrum in Zeewolde mogen maandag hun bed opmaken. Dan zijn de eerste appartementen aan de Bosruiterweg klaar voor gebruik. In totaal kunnen hier zeshonderd asielzoekers worden opgevangen.

"We zijn er heel erg blij mee", zegt projectmanager André Kloosterman van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). "We popelen van ongeduld om open te gaan." Het zal volgens het COA vooral gaan om gezinnen uit Syrië, Jemen en Eritrea.

Elk appartement is bedoeld voor acht personen: één groot gezin of twee of drie kleinere gezinnen. Ze hebben dan vier stapelbedden, een keuken, wc, douche, wastafel en een eettafel.

Verbouwing duurde langer
De ingebruikname van het asielzoekerscentrum zou eerder plaatsvinden, maar liep vertraging op. Kloosterman: "We hadden gehoopt begin augustus al open te zijn. Een tekort aan mensen, materiaal dat toch wel even duurt voordat het er is, en natuurlijk de bouwvakantie." 

Er komt later nog een schoolgebouw op het terrein. De klussers hopen binnen enkele weken klaar te zijn met alle woningen voor de honderden asielzoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel