Opvang van 600 asielzoekers in Zeewolde opnieuw uitgesteld

ZEEWOLDE • Di 8 augustus 2023 | 17:15 • Dinsdag 8 augustus 2023 | 17:15

De ingebruikname van het asielzoekerscentrum in Zeewolde is opnieuw uitgesteld. Het was de bedoeling om begin augustus de eerste bewoners op te vangen in het azc aan de Bosruiterweg. Dat wordt september. Het uitstel is volgens de gemeente te wijten aan vertraging in de oplevering van de gebouwen.

De opening van het asielzoekerscentrum is al meerdere keren uitgesteld. Het oorspronkelijke plan was om begin juni de eerste asielzoekers in Zeewolde te huisvesten. Die deadline werd niet gehaald vanwege een tekort aan bouwmaterialen, waardoor de gebouwen niet op tijd af waren. Nu is er opnieuw meer tijd nodig.

De gemeente Zeewolde verwacht dat in de tweede week van september de eerste bewoners onderdak kunnen krijgen in de gebouwen. In totaal is er ruimte voor 600 mensen. Omdat het schoolgebouw op het terrein nog niet gereed is, krijgen kinderen die worden opgevangen in het azc voorlopig les in het schoolgebouw van de voormalige Kiekendief in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel