PvdA boos over brief van gemeente over taaleis

ALMERE
De PvdA in Almere is boos over een brief aan bijstandsgerechtigden die de gemeente heeft verstuurd. De brief gaat over de taaleis die vanaf 1 juli 2016 geldt. Bijstandsgerechtigden zijn dan verplicht hun best te doen om de Nederlandse taal te beheersen.

Volgens de PvdA is de brief ook verstuurd aan bijstandsgerechtigden die al voldoen aan de taaleis. Bij de politieke partij zijn meerdere klachten binnengekomen omdat de brief tot onrust leidt. Onder de klagers bevindt zich een Almeerder met een Nederlandse hbo-opleiding. Uit het aantal klachten maakt de partij op dat de gemeente haar zaken niet op orde heeft.

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de gang van zaken.

reacties (20)

 • -Z-

   

  Weer veel geklaag door de reageerders met niveau (ja zo schrijf je dat dus). Raar dat niemand zich hier realiseert, dat de brief als doel heeft mensen te bereiken die het Nederlands slecht of niet machtig zijn. Dus ... hoe worden die mensen veronderstelt die brief te lezen ? De ondertekenaarster van deze brief mag wat mij betreft dan ook op zoek naar een nieuwe baan, als ook haar leidinggevende en diegene die deze brief heeft gechecked. Zij allen begrijpen hun eigen werk blijkbaar totaal niet. En de PvdA begrijpt dus eigenlijk ook niet eens hoe dom deze brief is.

  reageer
 • Burger jan

   

  Waarom krijgen mensen die amper Nederlands spreken überhaupt een bijstandsuitkering? Laat ze eerst Nederlands leren en dan pas de luxe geven van het recht op zo een uitkering!

  reageer
 • jonathan

   

  En wat kost dat dan? En voor wie is dat nuttig? Als iedereen moet laten zien hoe goed hij is? Dan schiet je je doel toch een beetje voorbij denk ik... Maar als straks iedereen die even zonder werk zit op taalcursus moet, dan weet ik wat voor bedrijfje ik volgend jaar start

  reageer
 • RL

   

  Wat een gezeur. Als je klaagt omdat het onrust veroorzaakt, zal er ook wel een reden voor die onrust zijn. Maakt toch niet uit dat je zo'n brief krijgt? Die hbo-er kan dan mooi laten zien hoe goed hij is.

  reageer
 • Abdel

   

  Ook ik duf dat te wedden ! "Bijstandsgerechtigden zijn dan verplicht hun best te doen om de Nederlandse taal te beheersen" geldt ook voor de Nederlanders, de grote meerderheid beheerst namelijk de taal niet schriftelijk!!! Dat iedereen die gezond is aan de bak moet dat is wel duidelijk ! bijstand is voor mensen bedoeld die het moeilijk hebben. De regering had die "5 miljard" ook kunnen gebruiken voor extra werkgelegenheid om mensen die nu zonder werk zitten en graag aan de slag willen bij te staan. Bijstand discussie wordt gelijk gekoppeld aan integratie, vreemd ...waarom!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Wil wedden dat in die brief minstens twee koeien van taalfouten staan.

  reageer
 • Paul

   

  De PvdA komt weerziens op voor de minder bedeelde terwijl zij behalve bijstand alle uitkeringen extra krijgen van huursubsidie tot kinderen toeslag zonder er iets voor hoeven doen. Tussen deze uitkeringstrekkers zitten heus mensen die aan zouden moeten maar vanwege de uitkeringen die zij ontvangen er niet aan denken om wat te gaan doen. Ook deze mensen zijn gelukzoekers.

  reageer
 • Raymond

   

  Kan het nu niet eens afgelopen zijn met dat gezeur van de PvdA? Zij hebben nog niets geleerd van het fiasco van integratie dat zij zelf hebben veroorzaakt. En als dan hun rommel opgeruimd wordt gaan ze janken. Besteed je tijd bij de PvdA liever eens aan een voortvarend vreemdelingenbeleid dat wel kans van slagen heeft. Het zijn de 70er jaren niet meer PvdA!

  reageer
 • johan54

   

  Wel aardig zo'n brief, maar zolang in dit land een niet behoorlijk Nederlands sprekende Marokaanse vrouw voorzitter kan worden van de 2e kamer heb je geen recht om aan bijstandsgerechtigden dit soort eisen te stellen. 4

  reageer
 • kritiesj

   

  Logisch die onrust, ze kunnen de brief namelijk niet lezen.

  reageer
 • Jacob

   

  Wie is de persoon eigenlijl die hier de Flevo microfoon krijgt voorgehouden?

  reageer
 • PvdaOorzaakSlechteIntegratie

   

  Pvda de partij die groot heeft gefaald met uitkeringen en integratie. Is maar goed dat jullie niet de grootste partij zijn! BTW verhoging gesteund terwijl de achterban voor een groot gedeelte uitkeringen ontvangen en ook nog niet willen integreren! Moderne dieven in een das.

  reageer
 • HM

   

  Als je een HBO opleiding hebt en kunt klagen, kun je vast ook wel ergens een uitzendbaantje vinden.........

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Een nederlands hbo-diploma kan heel goed nog steeds in het engels als voertaal zijn behaald. Heel veel technische beroepen doen/bieden Liever een brief/eis te veel dan geen eisen. PVDA : wen er maar aan dat iedereen moet meewerken/leveren!

  reageer
 • hans49

   

  En die persoon, met die Nederlandse HBO-opleiding, kan niet bedenken dat het benoemen van voorwaarden en regels bedoeld is voor degenen die daar (nog) niet aan voldoen? Dan is het maar goed dat hij die brief krijgt. Weer een beetje gezeur, PVDA!

  reageer
 • frits

   

  dat het bij de gemeente almere niet spoort was toch al bekend ,

  reageer
 • Dirk2

   

  Dus de PvdA geeft aan dat zij zelf de zaken niet op orde heeft? Dat is toch geen nieuws? Goed om het eigen collegelid hier op aan te spreken. Die had het tenslotte moeten weten!

  reageer
 • Gratis

   

  Het kan niet gekker worden met pvda. Wel ze laten leren je hand op te houden maar niet in het NL kunnen bedanken?

  reageer
 • Barbara

   

  Kan die brief niet even worden gepubliceerd hier? Dan kunnen we even meelezen.

  reageer
 • Erik

   

  Ja PvdA laten we ons daar wel druk over maken. .....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert