Plannen voor Foodvillage aan Metropolestraat

ALMERE
Almere krijgt binnen een half jaar een Foodvillage: een grote markthal met allerlei verschillende ondernemers op het gebied van eten. Dat is althans het plan van de Utrechtse ondernemer Rajshree Bikha.

De nieuwe Foodvillage moet komen in het voormalige pand van de keten Piet Kerkhof, tegenover het Busplein in het centrum van Almere. Er is volgens de onderneemster al een aantal geïnteresseerde ondernemers voor het project.

Wel moet er nog met de gemeente worden overlegd.

reacties (16)

 • henkdevries

   

  Komen zeker alleen maar grote ketens in net als de rest van Almere (en markthal rotterdam ook trouwens) ipv goede koks en kleine ondernemers. Ook bizar dat er in heel centrum nog maar 1 supermarkt te vinden is, dit soort plannen lukt alleen als er genoeg geld is om de gemeente om te kopen. Leve de leegstand!

  reageer
 • Thomas

   

  Komt hier ook een brewpub in?

  reageer
 • SchilderhofBewoner

   

  Het heeft ggen indruk te maken, masr wel een statement van afkeur. Ik ben gisteravond eens online diep in de papieren / informatie van de gemmeente gedoken en denk te weten waar die uitspraak "als de gemeente meewerkt"op doelt: 1Het is helemaal geen horecabestemming. 2 In dat gebied mag alleen nog maar horeca op de begane grond(en dit is op de 1e verdieping). 3 middelzware horeca mag geen te grote geluidshinder (voir bewoners) en geen grote verkeersaantrekkingskracht hebben. Wat zo'n foodhal zeker zal hebben/zijn.

  reageer
 • Nico

   

  Nou, dat maakt indruk.

  reageer
 • SchilderhofBewoner

   

  Totdat he er zelf woont en je de stank (door het koken) en de geluidsoverlast (muziek maar ook maar meer verkeer) als bewoner over je heen krijgt. Het was/is een winkelpand wat dus inhoud dat er max. met koopavond een keer per week tot 21 uur 'gedoe' had. Maar nu zullen ze zeker langer/later open willen. Ik heb mijn advocaat gebeld. Gelukkig heb ik mijn rechtsbijstandverzekering al 5 jaar en dus geen uitsluitingen wat wel gedekt wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mr Cocos

   

  De markt in Rotterdam is dan ook een architectonisch hoogstandje met bijbehorende hoogstaande huurprijzen. Je kunt het eerder vergelijken met de foodhallen in Amsterdam. Ik heb daar nu 8 maanden een kraam, en dat loopt bijzonder goed. Wanneer de insteek een beetje hetzelfde is, je de vrije tijd krijgt, en de huurprijs voor een kraampje niet te hoog is, ben ik zeker geinteresseerd.

  reageer
 • ron

   

  ik denk niet dat dit vergelijkbaar is; zoals ik het lees zal het meer op de foodhallen bellamyplein gaan lijken. de kans van langdurig slagen ...... grote twijfel (reden: de locatie - niet in de loop- en de verdieping) maar bellamy plein zit ook niet in de loop dus misschien toch wel

  reageer
 • jo jo

   

  Almere krijgt dus nog net niets. Eerst afwachten dus!

  reageer
 • Leuk idee!

   

  Leuk idee en dat pand staat al jaren leeg dus een nieuwe opvulling lijkt me ook in die zin fijn. Ik hoop dat het goed zal lopen.

  reageer
 • Fritz

   

  Als het net zo wordt als de Markthal in Rotterdam, dan geef ik ze 3 maanden. Dat loopt voor geen meter, bezoekers komen uit nieuwsgierigheid en naar het aparte bouwwerk maar kopen nauwelijks. Er zijn al heel wat ondernemers weer vertrokken. Veel sterkte!

  reageer
 • S.

   

  Er is daar, of was tenminste, wel een lift aanwezig....

  reageer
 • Jaaaa

   

  Lijkt me geweldig. Ben altijd benieuwd naar nieuwe gerechten (voor mezelf dan)uit alle windstreken van de wereld. Hoop althans dat dat de bedoeling is met dit idee

  reageer
 • Rutger

   

  De kop lijkt me nogal voorbarig.

  reageer
 • Hoera

   

  Leuk, eens wat anders

  reageer
 • Antje

   

  Is erg leuk, maar er is daar geen LIFT aanwezig, alleen roltrappen. Leuk voor degene die in 'n rolstoel zit of slecht ter been.... Waarom niet 'n grote ruimte dat alles gelijk vloers is? Zou mooi zijn dat het net als de MARKT Rotterdam eruit komt te zien. Jammer dat het Circusgebouw er niet meer is. Deze zou erg geschikt hiervoor zijn geweest.

  reageer
 • joop

   

  Haha vergeet het maar. gaat op exact dezelfde manier als die bazaar in almere buiten. als het al open gaat is het na een paar maanden weer dicht. Ook buiten had een foodvillage en zelfs in het weekend was dat al een flop...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert