Nog geen oplossing voor spoedeisende hulp NOP en Urk

FLEVOLAND
Het is het Antonius Ziekenhuis, de MC Groep en zorgverzekeraars nog niet gelukt om een oplossing te vinden voor de spoedeisende medische hulp in Noordoostpolder en Urk 's nachts. Dit betekent dat inwoners tussen elf uur 's avond en half acht 's ochtends voor bijvoorbeeld een röntgenfoto of gipsverband naar Sneek, Lelystad of Zwolle moeten.

De spoedpost in Emmeloord werd de afgelopen jaren gerund door het Antonius Ziekenhuis. Omdat Noordoostpolder een landelijk gebied is, droeg het Rijk een deel van de kosten. Maar die bijdrage wordt sinds vorig jaar geleidelijk afgebouwd. Op 1 januari had er een oplossing moeten zijn, maar die is ondanks verschillende gesprekken nog niet gevonden. Het Antonius Ziekenhuis heeft geen geld om de voorziening op eigen kracht in stand te houden.

Huisartsen in het gebied roepen de beide ziekenhuizen op snel met een oplossing te komen. Patiënten die acuut hulp nodig hebben, lopen nu de kans om voor een dichte deur te staan. De artsen die werken op de huisartsenpost zijn soms afwezig, omdat ze visites rijden. Patiënten wordt daarom aangeraden eerst te bellen, zodat ze zeker weten dat ze terecht kunnen.

reacties (7)

 • Frans

   

  Moeten we niet gewoon constateren dat deze zorg te duur is voor zo'n dunbevolkt gebied. De medische zorg van ambulancepersoneel is beter dan die van een spoedpost waar nauwelijks patiënten komen. De spoedpost in Emmeloord is altijd een politiek item geweest wat nooit tot gezondheidswinst heeft geleid, sterker nog wat juist gevaar heeft opgeleverd omdat het vertragend werkte in de echte spoedeisende opvang. Een hartinfarct doormaken in de NOP... je mag toch hopen dat je meteen met een ambulance naar Zwolle wordt gebracht en niet uitgenodigd wordt op de spoedpost... Of het nu MC-groep of Antonius is; beter geen spoedpost!

  reageer
 • Jacob

   

  Nu ben ik erg benieuwd waar al die mensen zijn gebleven die het Antonius Als redding zagen en hen ontvingen als de Redder In Nood. Huisartsen, bestuurders, zogenaamde pseudo-ervarings-deskundigen en de meest felle egoistische woordvoerders van actie-groeperingen. Vergeet niet dat al deze ellende veroorzakers nu door hun eigen redder in de kou worden gezet. Het Antonius wist altijd al dat ze dit niet kon volhouden. Hoe naïef zijn alle mensen geweest om dit bestuur van een ziekenhuis te volgen die gouden bergen beloofde. De meeste hoofdrolspelers en mede veroorzakers van enorme onrust zijn er niet meer en zouden zich nu diep moeten schamen. Maar ik zal het wel verkeerd zien....maar spreek diegenen die een spoor van ellende achter zich hebben gelaten er maar op aan !

  reageer
 • NOP bewoner

   

  Het Antonius heeft zijn schouders er onder gezet. ZONDER SUBSIDIE hebben zij een polikliniek opgericht, met spoedpost. Dit terwijl de MC groep MET SUBSIDIE hun spoedpost dichtdeed... Nu draait de MC groep weer winst... Tsja, dat kan ik ook met subsidie en zonder spoedpost. Het is triest dat het Antonius dat zijn nek heeft uitgestoken nu in de steek wordt gelaten door de verzekeraars. De verzekeraars nemen kennelijk voor lief dat inwoners van Noordoostpolder en Urk bij spoed een dure ambulance moeten bellen (als die al beschikbaar is) of zorg ernstig wordt vertraagd omdat je straks per auto (als je die al hebt / kan betalen) minstens een half uur onderweg bent voor SPOEDEISENDE hulp...

 • Maja de Groot

   

  De berichtgeving is onjuist. Er is nog steeds een Spoedpost met arts en verpleegkundige in het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord tijdens de avonduren en in het weekend. Alleen niet tijdens de nacht.

  reageer
 • eddy

   

  Waar in Nederland is dit nog meer een probleem?

  reageer
 • truus

   

  Ja en zo zie dus weer dat een ieder zich achter elkaar verschuilt het rijk geeft geen geld meer voor spoedeisende hulp ,omdat de eventuele patiënten een verzekering hebben die dan de ambulance moet betalen voor vervoer bij een botbreuk of iets anders wat acuut is. De verzekering betaald niet zonder een doorverwijzing van een arts. En de arts is niet aanwezig omdat hij of zij bij een andere patiënt is. En nu ? Dit is diep diep triest.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • loek

   

  Ja Antonius. Jij wilde een grote broek aantrekken. Nu zelf je broeknhoog houden. Nu is ome Loek wel welkom?

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Antonius had zijn zaak op orde, maar onze onbetrouwbare overheid wijzigt de spelregels tijdens de wedstrijd. Zij trekt de deelfinanciering terug. Ook uw ome Loek zal het niet zonder aanvullende financiering willen verzorgen! De inwoner van Noordoostpolder en Urk zijn hier slachtoffer van falend overheidsbeleid! Nogmaals, ze laten u verrekken!

 • P. Daalemmer

   

  U weet nu hoe de politiek en de verzekeraars over u denken! U kunt verrekken, wat hen betreft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert